Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2013, 15:26   Mesaj No:25

hiranur86

Medineweb Aktif Üyesi
hiranur86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:hiranur86 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 27674
Üyelik T.: 25 Nisan 2013
Arkadaşları:2
Konular: 6
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
hiranur86 ;Benden cevap istemişsin.(Aslında öğretici vasfım olmasa bu konuları ne okumak ne de yazmak istiyorum.)Ama özellikle sorulunca sorumlu olabilir insan.

İlkönce internetten doğrulara ulaşmak kolay değildir.Çünkü bin türlü inanışın bin tanesi de internette!...

Doğruyu nasıl anlayacağız.İlk önce yapmamız gereken bütün aykırı fikirleri okumak değildir.Her evde bulunan normal bir itikad kitabı elimize alıp baştan Allah inancından başlayarak bunları öğrenmektir.(bilmiyorsunuz demiyorum yanlış anlamayın..Bilenler de tekrar tekrar okumalıdır.)Eğer vasat bir ilmihal bilgisi sağlam olur da itikad tam yerleşirse bu şüpheler sizi kolayca yıkamaz.Yoksa her okuduğumuz yeni fikre kapılırsak.Mazallah ...

Selefilik Rasulullahtan hemen sonra gelenler ,ona uyanlar ,manasındadır.Ve Selefilik doğru idi.Ne yazık ki şimdi sadece ''adı ''var.Selefilik doğru yolu şaşırmış birilerinin kendilerine verdikleri isim...İnançları da sizin şahit olduğunuz şeyler..

Küfür ve şirkle itham edenler hakkında şöyle bir inanışım var.(Tecrübeyle biliyorum ki) her kim neyi çok söyler atıp tutarsa ,neyden çok dem vurursa onunla imtihan olunur.Mesela doğruluktan çok dem vuran doğruluktan,namustan dem vuran ise namustan imtihan edilir.Bunlara önem vermek ,söylemek tabi ki doğru bir harekettir.lakin fazla atıp tutmamak gerekir.
Mesela başkalarına şirk, bunlar müşrik diyenlerin(bütün işlerini kelamlarını buna hasredenlerin) son nefeste müşrik olarak gitmelerinden endişe ediyorum.

Bela ağızdan çıkan söze bağlıdır.(Hadis)

''Şunu kati surette yapmam'' diye yemin eden bir kul şeytana açık kapı bırakmış olur.şeytan onu kendinemaskara edinceye kadar musallat olur ve onu yaptırır.Büyük konuşmamak lazımdır.Hakka sığınmak lazımdır.(Ruhul beyan tefsiri)

Yukardaki kelam tekfirciler içindir.Tekfirciler şeytanın oyuncağı olmuşlardır.Rasulullahın hadisi şerifi var.''Ahir zamanda akşam mümin yatacak,sabah kafir kalkacak,sabah mümin olacak,akşama kafir..''

Çok zor bir zamanda yaşıyoruz.Düşünsenize ,bir kadın evindeydi.Namazını niyazını kılardı.Sonra internetten derslere bakarken,türlü türlü şeyler okudu.inancına türlü şüpheler girdi.Keşke lise mezunu olarak kalsaydı.İnternet aynı zamanda gayya kuyusu da olabilir bizim için.Herşeyin hayırlısını istemek lazım..

Neyse diğer sorular zaten hiç ilgi alanımda değil.Devletle anlaşma yapıyorsun..Devlet Müslüman ,kişi gayri müslimse; yahutta tam tersi kişi Müslüman devlet gayri Müslümse (benim yaşadığım gibi) her iki durumda da devletle kişi anlaşma yapar..ve bu anllaşmaya göre hayatını sürdürür.Yok bunu kabul etmeyip çok büyük lokmalar yutanlar varya hicret etmeleri gerekir..

Cevapları şu olacaktır.Dünyada Bir islam devleti yoktur ki; hicret etsinler.Edeceklerinden değil de( işte yani; )................................

(Çünkü'' Cemaate gelmeyenlerin evlerini yakmak istedim'' diyen Rasullah'ı hiç duymamış gibi) mahallenin camisine ;cemaate katılamayacak kadar tembel olan bu insanlar..İşte senin gibileri şüpheye düşürüp ,kendileri mışıl mışıl uyurlar..

Yine bunlara sormaklazım..
-Evinde kaç kişi var..
-''beşkişi '',
-beşi de namazlı mı???
Her akşam çocuklarını toplayıp ders yapar mısın?
-Allah için ne yapıyorsun?
Kötü huylarından hangisinden vazgeçtin...cihad ettin..vs.

Bunlar şeytanın müminlere tuzaklarıdır ,bana göre bunlar boş işlerdir. Çünkü şüphelerin sonu gelmez.. önce mümin kardeşinden şüpheye başlarsın, alimlerden, sahabeden, mezhep imamlarına, sonra hükümlere,,,Kurandaki ayetlerden şüpheye, sonra da Allah'ın varlığına kadar götürür şeytan.. Sonra da ''ben bundan beriyim'' der..

''Bir kadın namazını kılar,orucunu tutar,iffetini muhafaza ederse ,eşine de itaat ederse cennete istediği kapıdan girer.'''Hadisişerif..
..

CEVAP VERDİĞİN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN ABLAM

MUALLİMEDEN ALINTI:Çok zor bir zamanda yaşıyoruz.Düşünsenize ,bir kadın evindeydi.Namazını niyazını kılardı.Sonra internetten derslere bakarken,türlü türlü şeyler okudu.inancına türlü şüpheler girdi.Keşke lise mezunu olarak kalsaydı.İnternet aynı zamanda gayya kuyusu da olabilir bizim için.Herşeyin hayırlısını istemek lazım..

DOĞRU SÖYLÜYORSUN ABLACIM AMA BEN BU BİLGİLERİ İNTERNETTEN ALMADIM BİR TEVAFUK SONUCU OLDU
''Bir kadın namazını kılar,orucunu tutar,iffetini muhafaza ederse ,eşine de itaat ederse cennete istediği kapıdan girer.'''Hadisişerif..

ABLACIM PEKİ BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM KURANDA SADECE NAMAZINI KIL, ORUCUNU TUT, EŞİNE İTAAT ETMİ YAZIYOR,BİTTİ Mİ YANİ BU KADARINI YAPARSAK.GÜNLÜK HAYATTA,SOSYAL HAYATTA,BİR ANNE OLARAK BİR EVLAT OLARAK BİR MÜSLÜMAN DİN KARDEŞİ OLARAK BİZ NE YAPMALIYIZ,HAYATIMIZ DA ŞİRK UNSURU VARMI İMANIMIZ ZARAR GÖRÜYORMU BUNLARI DÜŞÜNMEYELİMMİ ABLACIM