Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Kasım 2013, 16:47   Mesaj No:26

Esadullah

Medineweb Sadık Üyesi
Esadullah - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Esadullah isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 15316
Üyelik T.: 18 Aralık 2011
Arkadaşları:3
Memleket:Kayıp bir Kentten
Konular: 145
Beğenildi:308
Beğendi:97
Takdirleri:3844
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
hiranur86 Üyemizden Alıntı Mesajı göster

ABLACIM PEKİ BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM KURANDA SADECE NAMAZINI KIL, ORUCUNU TUT, EŞİNE İTAAT ETMİ YAZIYOR,BİTTİ Mİ YANİ BU KADARINI YAPARSAK.GÜNLÜK HAYATTA,SOSYAL HAYATTA,BİR ANNE OLARAK BİR EVLAT OLARAK BİR MÜSLÜMAN DİN KARDEŞİ OLARAK BİZ NE YAPMALIYIZ,HAYATIMIZ DA ŞİRK UNSURU VARMI İMANIMIZ ZARAR GÖRÜYORMU BUNLARI DÜŞÜNMEYELİMMİ ABLACIM
Abla olarak cevabınızı alırsınız inşaallah , kardeş olarak derizki;

Kuran da 1000 e yakın emir ve bunun karşıtı yasak vardır değilmi kardeşim, yani bazı dar görüşlüler ve art niyetlilerin 90 yıldır bu insanlara aktardığı gibi beş tane emir yoktur. Bu beş emir temeldir yani binanın temelidir. Ama maalesef günümüze kadar aamacı belli olan bir güruhun diktası sonucu Kuran ve içindeki emirler daraltılmış kişilere bu şekilde empoze edilmiştir.

Bundan dolayı değilmidirki şimdi bazı yasaklamalara rahatça bu ülkede isyan ediliyor. Aynı evlerde usülsüzce bulunup, ellerinde içki şişeleri ile sözde özgürlüklerini arayan kişilerin sesleri yükselmiyormu ? Oysa sorsak onlarda müslümanım diyor. Oysa kendilerine öğretilmeyen Kuran ve Sünnetten habersiz isyan ediyorlar değilmi ? Ne kadar acı, bir haber programında içki sattığı için çalışma ruhsatı alnınan bir esnafın şu sözler " benim çoluk çocuğumun rızgını kesiyorlar" demesi ...

90 yıldır bu insanlara türlü yakıştırma, yasaklama ve oyunlarla dinlerini unutturanlara inat Kuran ve Sünneti anlatmaktan daha güzel ne olur kardeşim, İslamın sadece beş şarttan oluşmadığını, içkinin, zinanın ve kötü hasetlerinde kötülüklerinden bahsedip onları bilinçlendirmek ne hoş olur değilmi....

Bugün zina eden bir kimseyi karalayan ama bir kaç kişi bir araya gelince dedikodu, gıybet eden kişilerin aslında aynı zina gibi cürüm işlediklerinin farkında olmadıklarını anlatmakta daha güzel ne olur. Kişiler hakkında kötü zan besleyip artık normal bir halmiş gibi onların hakkına giren ve bununda aynı zina gibi, içki içmek günah olduğunu bilmeyen , adına fiskos diyen , adına niyetimiz iyi diyen müslümanları bu yanlıştan uyandırmaktan daha güzel ne olur...

Bir toplumda bu halleri gördüğümüzde o günaha ortak olmaktansa uyarmak elbetteki görevimiz , Gıybet edilen bir yerde bunun kötülüğünden, iftira atan birisine bunun kötülüğünden ve diğer yasakları o insanlara anlatmaktan daha güzel görev ne olurki ...

Son olarak bu korktuğunuz ve devamlı suratte acaba bizde işlermiyiz dediğiniz ŞİRK unsuruna gelince kardeşim, Elbetteki kişi nefsii başı boş bırakmamalı , devamlı surette kontrol etmeli, kendini sorgulamalı ama bunu yaparende orta da durmalı yani havf ve reca çizgisinden çıkmamalıyız, Şirk demek Allaha c.c. ortak koşmak demektir değilmi ...Allahı c.c. bilip rızgı , şifayı v.s başka şeyler den beklemektir, Müşriklerin Lat Menat Uzza gibi putlardan fayda bekledikleri gibi , Şimdi ise bu tehlike yokmudur evet bugün insanların itikadi eksikliklerinden dolayı bilerek yada bilmeyerek kullandıkları lafızlar ile aynı hataya düştükleri görülmekte , şu doktor olmasaydı iyleşemezdim , şu adamın işinde çalışmasam aç kalırdım gibi , eğer biz itikadi olarak iyi bir eğtim ve bilinçli bir yaşam sergiliyorsak zaten bu hatalara düşmekten Allaha sığınır ve bu uğurda kendimizi muhafaza ederiz ...Bunun ayrımınıda yine Kuran ve Sünnetten yola çıkarak en güzel şekilde yaparız...

Bu arada bu yazdıklarımıza sizde aynısını yapıyorsunuz sizde Şirk işliyorsunuz diyenler çıkacak olursa onlarada derizki ;

Eğer bir kişi şeyhim beni kurtaracak, şeyhim ben ibadet taat etmesemde benim yerime ibadet edecek, Şeyhim, mürşidim yada her kimse diye nitelendirdiği şahıslara bu gibi yaklaşımlar sergilerse yukardaki örneklerde onlar için gecerlidir. Şirke düşmüşlerdir. Bunlardan uzak duranlar ise bu hatayı yaşamamışlardır. Bu konu uzar gider , son zamanlarda uzun uzun yazıyoruz elelrimizin bağı çözüldü yine hakkınızı helal edin , vesselam