Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2013, 15:34   Mesaj No:42

Uyarıcı

Medineweb Acemi Üyesi
Durumu:Uyarıcı isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 32986
Üyelik T.: 02 Kasım 2013
Arkadaşları:0
Konular: 0
Beğenildi:2
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup

Alıntı:
klm Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Pek kıymetli ve pek bilgili Uyarıcı bey;Bir meclise oturmadan ,kelam etmeden önce onun topluluğa giriş edebine ve kullandığı kelimelere bakılır.
Ya da şöyle bir söz var;İnsan elbisesiyle karşılanır,sözleriyle uğurlanır.İnsan bir kaç kelam etmekle bile edebini açığa verir.

Uslübunuz pek bir Yabani; hadi diyelim Cahilsiniz(doğuda gençlere cahil denir.)yani hem bir kişiye reddiye yazacaksınız hem ''yazınızın tamamını okumaya bile gerek görmedim''.diyeceksiniz.cık cık cık..olmaz değil mi?

Buradakilerin sizin ;;''herkesi zalim kendini alim''------bu bir deyimdir.------- sanan üslubunuzu tecahülü arifane yaparak cevap verenlere bakarak, bu uslübta devam etmeyiniz..
O yüzden yazılarınızdaki bilgiler yerine,illa edeb illa edeb deriz.Selamlar..

Yukarıdaki alıntı yaptığınız yazımızın hangi cümlesinde uslubumuzun edeb adab dışı birşey gördünüz onu anlayabilmiş değilim.Ebep adap dediğiniz şey eğer sizin ve örflerinizin belirlemiş olduğu sınırlar ise biz bundan beriyiz.Edep ve adap öncelikle Allah’a karşı yapılır.Allah’a karşı edep ve adap kurallarını çiğneyenlere karşı edep ve adap takınmak ancak ve ancak cahillerin işi olur muvahhidlerin değil.

Bir insan çıkıp Abd olan Allah’ın mabud olan kulun bedeninde hulul ettiğini söyleyecek birileride bunu İslam diye insanlara sunacak birileride buna edep adap diyecek birileride bu çirkinlikleri dile getirecek ondan sonra edep adaptan yoksun olacak öyle mi?

Biz her fikre açığız biz her fikre saygı duyarız diyen bir düşünceden muvahhidler beridir.Birtek düşünce ve birtek din vardır saygı duyulacak oda İslamdır.

Sizin yöreye ait bir deyim vermişsiniz bende buna İmam Şafi’inin şu sözüyle cevap vereyim.

-Ben ne zaman bir alimle tartıştıysam onu hep yendim-
-Ben ne zaman bir cahille konuştuysam onada hep yenildim-

Bu güzel söze şunu ekleyebilirim.Cahillik hakikaten tam bir ateş çukurudur.Ne ayet bilir ne hadis bilir ne kaide bilir ne kural bilir nede alim bilir.Onun bu bilmezliğini ve patavatsızlığını ortaya koydunuzdada bu seferde çıkıp siz kendinizi alim yerinemi koyuyorsunuz gibi itham yapar.

Hayır biz kendimizi alim yerine filan koymuş değiliz tam tersi biz avamız bunu daha evvel belirttik.Allah adına din adına konuşurken haddimizi bilerek konuşuyoruz.Allah’a iftira atmıyoruz iftira atanlarada müsade etmiyoruz hoş görüyle bakmıyoruz.

Eğer bu iftiralar şahsımıza karşı yapılmış olsaydı şuna inanın bu kadar tepki koymazdık.Madem ki siz bu konuda çok duyarlısınız meclislerle nasıl girilmesi gerektiğini biliyorsunuz o halde o meclislerde işlenen küfürlerede bu tepkinizi ortaya koyunuz.Lütfen.