Cevap: Tekfir fitnesini soran müslümana mektup
Evvela merhaba fecr abi,
Durum analizi yaparken gereçekten çok düşündürücü olaylar ve bu düşünceyle bi Rasulullahın,hatta daha sonra ashabın,ve tabiin dönemine,gidiyor birdaha şuan yaşadığımız döneme gelip karşılaştırma yapmaya çalışınca olayın vehameti dahada gün yüzüne çıkıyor,ve Alemlerin tek ilahı olan tek Allah a sığınarak imtihanımın ve müslümanların imtihanını kolaylaştırmasını diliyorum..
Düşünüyorum Rasulullah as mın döneminde,bi yandan tıpkı rasulullah ve ashab gibi namaz kılan,oruç tutan,zekat veren,hac eden ve hayırda yarışanlar bi yandanda başları şıkışınca YETİŞ YA ALLAHIN RASULU,veya Rasulullahın VEFATINDAN SONRA ,ASHABDAN SIKIŞINCA YETİŞ YA RASULULLAH DİYEN Bİ TANE ASHAB VARMIYDI,veya tabiin döneminde bi yandan namaz kılıp,oruç tutup,zekat verip,hac edip,bi yandanda dara düşünce YETİŞ YA GAVS,YETİŞ YA FİLANCA SEYYİD,FİLANCA ASHAB DİYEN Bİ TANE KİŞİ VARMIYDI,VEYA RASULULLAH ALLAH ETE KEMİĞE BÜRÜNDÜDE BENİM GİBİ GÖRÜNDÜ DEMİŞ MİDİR,VEYA RASULULLAH HER DARLIKTA SIKIŞINCA MEDET YA RASULULLAH DEYİN BEN NERDE OLSANIZ YETİŞİRİM DEMİŞ MİDİR ,TEVBE ALMIŞ,İNSANLARI KENDİ ÇOCUKLARINA KÖLE ,KÖPEK OLUNMAYA ÇAĞIRMIŞ MIDIR..
yok sayın abim yok,böyle tevhidi zedeleyen,bi yandan namazda BEN SIKIŞINCA İYYAKENE BUDU VE İYYAKENESTAİN, bunu yapacam diyen namazdan sonra,YETİŞ FİLAN GAVS,veya Alahın hükmüyle hükmetmeyen tağutlar arasından tağut beyenmenin şirk olmadığını DİLE GETİREN Bİ TANE KİŞİ ÖRNEK VEREBİLİRMİSİNİZ-MİYİZ,yok sayın abim yok,ebu hanifenin,imam malikin,ahmed bin habelin,imam şafiiinin ortaya koydukları tavırlarıda fetvaları bu yönde değil...
Geliyoruz bizim yaşadığımız zamana,öyle bi hal varki evlere şenlik,bazen diyorum ki Rsaulullahı gören ve omuz omuza yardımlaşan ashabı ve müçtehid imamlar bu zamanda olsa ne olurdu..
sonra aklıma Ömer ra nın dönemi olan fetihler dönemine ismi vuku bulan TULEKA DÖNEMİ AKLIMA GELİYOR,bırakın bu günün şirklerini toplu olarak fetihlerle birlikte islama giren insanları görüp ağalayan ÖMERİ GÖRÜYOR VE GEÇMİŞTEKİ O SAHNEYİ GÖRÜNCE DÖKTÜĞÜ O GÜZELİM GÖZYAŞIYLA UYANIYORUM,ne diyor ömer ra an işte islamın KIRILMA NOKTASI,insanlar toplu olarak islama girerken KENDİ ÖNCEKİ İNANÇLARIYLA BİRLİKTE GELİYOR VE ÖYLECE İSLAMI KABUL EDİYORLAR...KATIŞIKLI Bİ İNANÇ YANİ,
Kısacası bu günün insanının şirkleri elbette ne Rasulullah as MIN NEDE ASHABIN NEDE TABİİN dönemindeki şirklerle birebir aynı değildir,SONUÇTA BU YAPTIKLARI ŞİRKTİR,MEVDUDİDE BUNUN ŞİRK OLDUĞUNU ZATEN SÖYLÜYOR...
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |