Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ağustos 2008, 17:31   Mesaj No:2

Arın

Medineweb Üyesi
Durumu:Arın isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2647
Üyelik T.: 15 Temmuz 2008
Arkadaşları:0
Konular: 54
Beğenildi:7
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cvp: Peygamber Efendimizden (SAV) Neler Öğrendim_2

41-görünüşümün derli toplu temiz olmasını, imkanlarımın yaşantıma yansıması gerektiğini öğrendim.

42-tebessümün bile sadaka olduğunu öğrendim.

43-bir vizyonumun ve bir misyonumun olması gerektiğini öğrendim.

44-zalimlerin zulmüne karşı savaşmayı öğrendim.

46-insanları yeteneklerine göre istihdam etmeyi öğrendim.

47-sınırlarımı koruyarak farklı insanlarla bir arada yaşanabileceğini öğrendim.

48-teknik gelişmeleri kullanmayı ama başka kültürleri taklitten kaçınmayı öğrendim.

49-ferasetli ve ileri görüşlü olmayı aynı hatayı iki kez tekrar etmemeyi öğrendim.

50-takım ruhunun (cemaat bilincinin) ne kadar önemli olduğunu öğrendim.

51-hayatı ve işleri kolaylaştırmayı öğrendim.

52-espiri yapmayı ve espiri yaparken bile insanların eğitilebileceğini öğrendim.

53- yaşadığımız çevrenin ve arkadaş seçiminin yaşamımıza olan büyük etkisini öğrendim.

54-hayvanlara karşı çok müşfik ve merhametli davranmam gerektiğini öğrendim.

55-yaşım kaç olursa olsun çocuklarla çocuklaşabileceğimi, onlarla oyun oynayabileceğimi öğrendim.

56-çocuklarıma giysi seçerken cinsiyetine uygun renk seçmeyi renklerin çocukların cinsiyetine olan etkisini öğrendim.

57-mahlukattan istifade ederken onları yaratılış amacına uygun olarak kullanmam gerektiğini öğrendim.

58-öfkemi kontrol etmem gerektiğini ve asıl pehlivanın öfkesini yenen olduğunu öğrendim.

59-hediyeleşmenin aradaki muhabbeti artırdığını öğrendim.

60-dua ederken: allah’tan her iki cihan saadetini de istemem gerektiğini öğrendim.

61-aidiyetimin değil çalışmalarımın neticeye ulaştıracağını öğrendim.

62-yaşantımdaki aşırılığın vehn psikolojisi oluşturacağını öğrendim.

63-başkalarının aklından yararlanmam gerektiğini öğrendim.

64-ölümün hayattan daha büyük bir gerçek olduğunu ölümün ne büyük öğreti olduğunu öğrendim.

65-sözcüklerin gücünü kullanmayı öğrendim.güzel ve hikmetli sözün insan ruhuna büyük etki yaptığını öğrendim.

66-eşime karşı, sevecen zarif paylaşımcı ve iltifatkar olmayı öğrendim.

67-dilime, belime sıkı sıkı sahip olmam gerektiğini ve bunun ne kadar zor olduğunu öğrendim.

68-elimden dilimden insanlar emin olmadıkça kamil mümin olamayacağımı öğrendim.

69-elimdeki nimetlerin farkına varmayı ve şükretmeyi öğrendim.

70-aynı anda iki konuyla ilgilenemeyeceğimi işleri önem sırasına göre sıraya koymam gerektiğini öğrendim.

71-hatalardan ders almayı ama asla kimseyi kınamamayı öğrendim.

72-yaşantımda uçlardan kaçınmayı daima orta yolu tercih etmeyi öğrendim.

73- bedenimi terbiye etmeyi bunun için spor yapmayı öğrendim.

74-ibadetlerimin şekli boyutta kalmayıp beni kötülüklerden menetmesi gerektiğini öğrendim.

75-insanlara sevdiği isim ve ünvanlarla hitap etmem gerektiğini öğrendim.

76-insanlara yük olmamam gerektiğini mümkün mertebe kendi işlerimi kendim görmem gerektiğini öğrendim.

77-erken kalkmakta büyük hayırlar olduğunu öğrendim.

78-bir konuda düşünmeleri ve içselleştirmeleri için insanlara zaman tanımam gerektiğini öğrendim.

79-insanların tevbe ve pişmanlıklarından çıkarılacak çok dersler olduğunu öğrendim.

80-islam'ı öğrenmek için istekli olan biri varken,ilgisiz ve isteksiz insanlarla zaman kaybetmemeyi öğrendim.