20 Aralık 2013, 16:43
|
Mesaj No:4 |
Medineweb Baş Editörü Durumu: Medine No : 14593 Üyelik T.:
15 Kasım 2011 Arkadaşları:15 Cinsiyet:Anne Memleket:MEDİNEWEB Yaş:44 | Cevap: kıssadan hisse ellerine sağlık arkadaşım çok güzel bir paylaşım... naçizane benimde düşüncem ve yetiştirme şeklim buna dönük... herşeylerini görmeye duymaya çalışmıyorum...bakıyorum ama görmüyorum,,dinliyorum ama duymuyorum yani... kızım çok hassas.çok kırılgan..sosyal hayatı okulda değil evde başlıyor zaten..kardeşi desen atmaca herşeyde ben varım diyen bir lider..abide desen özgüven patlaması var... hepsini taktikle ,takdirle,severek sayarak ..ama en önemlisi başkalarının haklarına , saygı duyması gerektiği bilincini aşılayarak büyütmeye çalışıyoruz...buda önce evde başlıyor. herşeyi eve taşımalarına izin vermeyiz,duruşlarından bi sıkıntı olup olmadığını anlarız zaten.. korumacı anne anlayışını daha anlayabilmiş değilimher zaman sorunlarla önce kendilerinin yüzleşmesi gerekiyor..birde şu var,kendi çocuğunu kollayan ,gözetleyen anne,başkalarının çocuklarına karşı çok bencil oluyor.benim çocuğumda benim çocuğum elini tutarak ,göz teması kurarak başladığımız çocuk eğitimi ,onlar büyüdükçe an be an gelişiyor. çocuk büyüsün anlatırım.yaşı gelince öğrenir,şimdi ben sahip çıkayım, o sonra öğrenirle bir yere varılmıyor.bunun örneklerini çok görüyorum.. konunun dışınamı çıktım bilemiyorum ama benim düşüncem böyle dostlar... elimde de 3 tane işlenmeye hazır pırlantam var..hepsi gökkuşağı gibi..farklı renk farklı desen.. hepsinin ruhuna uygun resimler çiziyor,fıtratlarına uygun terbiyeyle işlemeye çalışıyoruz.. rabbim emanetlerini kendi istediği dairede yetiştirmeyi bize nasipetsin...