Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2013, 14:25   Mesaj No:3

Bedia Özdemir Tokel

Medineweb Üyesi
Bedia Özdemir Tokel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Bedia Özdemir Tokel isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 25542
Üyelik T.: 04 Şubat 2013
Arkadaşları:8
Konular: 44
Beğenildi:39
Beğendi:3
Takdirleri:163
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Müslümanlar Neden Geri Kaldı?-4-/Bedia Özdemir Tokel

''Müslümanlar neden geri kaldı?'' sorusunun cevabını bulmak benim için çok önemliydi. Bu yazılar zaten gençlerin soruları üzerine hazırlanmıştı ve bu meseleden bahsederken konuya iyice vakıf olmak istiyordum. Ama öyle detaylı bir okuma gerektiriyordu ki konuyu toparlamakta zorlandım. Kaynaklar burda yazdığımdan daha fazlaydı.Ve ben konuyu irdeledikçe üzüntüm artıyordu.Her ne kadar biz topu dışarıya atmaya çalışsak da asıl sorun ,Müslümanların ta kendisiydi.

(Sitenin politikası gereği_ Kanaat önderlerine _söz söylemek yasak olduğundan ben açıkça değil ama üstü örtülü meramımı şöyle anlatayım.)

Beddua kasetini seyrettiğimde şok oldum. Uzun süre kendime gelemedim. Eşim çocukların seyretmesine izin vermedi.

Müslümanları kafirler yakarken ,ırzına geçerken, Çocuklar soğuktan donarken ,Bütün Müslüman ülkeler emperyalislerin tasallutu altında inim inim inlerken böyle içten ,böyle kin dolu bir bedduaya müstehak olamamışlar ama çok hatalı alnı secdeye giden Müslüman kardeşleri evleri ateş dolacak ,evleri başlarına yıkılacak BEDDUAYI hakketmişlerdir öyle mi ?

Ve kendi cemaatini insanlar arasında zor duruma düşürerek en büyük kötülüğü kendisi yapmıştır.Onları savunma psikolojisi içine düşürmüştür.

Neyazıkki bu kardeşler arasında Bedduayı savunanlar, (Milyon dolarlık malikanin sadece bir odasını mütevazi döşeyerek ,bunu insanlara göstermeleri ,İnsanlarla alay etmekten başka bir şey değildir.)Hala DURUMUN ne olduğunu göremeyenler çoktur. Allah basiret versin ne diyelim.

SAnırım (ve umarım) hayatı boyunca pişman olacağı büyük hatasından biri de bu hezeyan BEDDUASI olacaktır.

Müslüman düşmanlarını sevindiren bu olaylar ,sürtüşmeler Ümmetin geleceğine büyük darbedir ,diye düşünüyorum.

Ve böylece anlamış oldum ki ''Müslümanların neden geri kaldığı'' hakkında günlerce kitap okumaya gerek yokmuş. Sadece Müslüman camia olarak kendimize bakmamız yeterliymiş.

Biz kendimizi düzeltmediğimiz sürece Allahu Teala Müslümanlara asla Zafer nasip etmeyecektir. Müslüman kardeşinden nefret edenler aramızda oldukça -münafıklar -Zafer Müslümanlar için HAYALDİR.

Müslümanların düşkünlüğü Küfrün üstünlüğü kadar olur. Çokları bu manayı zayi etti. Mektubat ,İmamı Rabbani

Ey Türk Milleti! İşte seni savaş cephelerinde yıkamayanlar yaşayan bu tarihî hayatiyetin kaynaklarını hedef tuttular. Prof.Osman Turan

Çok mâhirâne usûller ve şeytanî metodlarla millî şuûrunu bizzat kendi evlâdlarının eliyle tahrip yolunu buldular.Prof.Osman Turan

Ve Kuran-ı Azimuşşan 'da Rabbim buyuruyor ki;

Allah'ın ipine hepiniz sımsıkı sarılın. Dağılıp ayrılmayın. Ve Allah'ın sizin üzerinizdeki nimetini hatırlayın. Hani siz düşmanlar idiniz. O, kalplerinizin arasını uzlaştırıp-ısındırdı ve siz O'nun nimetiyle kardeşler olarak sabahladınız. Yine siz, tam ateş çukurunun kıyısındayken, oradan sizi kurtardı. Umulur ki hidayete erersiniz diye, Allah, size ayetlerini böyle açıklar. (Al-i İmran Suresi, 103)

Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını bulup-düzeltin ve Allah'tan korkup-sakının; umulur ki esirgenirsiniz. (Hucurat Suresi, 10)

Allah'a ve Resûlü'ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Enfal Suresi, 46)

İnkar edenler birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunu yapmazsanız (birbirinize yardım etmez ve dost olmazsanız) yeryüzünde bir fitne ve büyük bir bozgunculuk (fesat) olur. (Enfal Suresi, 73)

Ve haklarına tecavüz edildiği zaman, birlik olup karşı koyanlardır. (Şura Suresi, 39)

Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever. (Saff Suresi, 4)