Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Aralık 2013, 01:09   Mesaj No:23

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Avatar Otomotik
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Cinsiyet:
Mesaj: 3.299
Konular: 784
Beğenildi:131
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Artık gelmeyin; orda kalın hoca’m !

Alıntı:
NİSAREYYAN Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Herşeyi bi kenara bırakıp sormak istiyorum sadece Üstad Said Nursi ye hem talebe olup hem de düsturlarına muhalif davranmayı açıklayıp anlamlandıracak bir babayiğit var ise konuşsun...

Zira Sünuhat 66 ve 67. sayfalarda aynen yaşanan bu durum vardır

Üstad Bediüzzaman hzlerinden:

''...Dediler: "İttihada şedit bir muarızdın. Neden şimdi sükût ediyorsun?"

Dedim: "Düşmanların onlara şiddet-i hücumundan. Düşmanın hedef-i hücumu, onların hasenesi olan azim ve sebattır ve İslâmiyet düşmanına vasıta-i tesmim olmaktan feragatıdır.

"Bence yol ikidir: mizanın iki kefesi gibi. Birinin hiffeti, ötekinin sıkletine geçer. Ben tokadımı Antranik ile beraber Enver'e,
Venizelos ile beraber Said Halim'e vurmam. Nazarımda vuran da sefildir."
Dediler: "Fırkacılık lâzım-ı Meşrutiyettir."
Dedim: "Bizdekilerde hutut-u efkâr telâki için mütemayilen imtidada bedel, münharifen gittiğinden, nokta-i telâki vatanda, belki kürede görülmüyor. Vücut-adem gibi, birinin vücudu ötekinin ademini ister.
"İnat, bazan müfrit fırka müteassıplarına, dalâl ve batılı iltizam ettirir. Şeytan birisine yardım etse, melek der, rahmet okutur. Ötekinde melek görse, libasını değiştirmiştir der, lânet eder. Su-i zan ve hüsn-ü zan nazarıyla, dürbünün iki tarafı gibi leh, aleyhtar... Vâhi emareyi bürhan, bürhanı vâhi emare görür.

"İşte şu zulümdür "İnsan ise, şüphesiz ki, çok zâlimdir." İbrahim Sûresi: 14:34. sırrını gösterir.
Zira, hayvanın aksine olarak, kuvâ ve meyilleri fıtraten tahdit edilmemiş; meyl-i zulüm hadsizdir. Lâsiyyemâ, ene'nin eşkâl-i habisesi olan hodgâmlık, hodfikirlik, hodbinlik,hodendişlik, gurur ve inat o meyle inzimam etse, öyle ekberü'l-kebâiri icad eder ki, daha beşer ona isim bulmamış. Cehennemin lüzumuna delil olduğu gibi, cezası da yalnız Cehennem olabilir.

Rabb im razı olsun.
Alıntı ile Cevapla