Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2014, 13:18   Mesaj No:2

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: İçine düştüğümüz kaosa Kur’an’dan çözüm

SÖZÜN ÖZÜ

1-Her duyduğuna hemen inanma. Sonra uydurulmuş bir yalana, iftiraya inanmış olursun, vakti gelip gerçek ortaya çıkınca da dizini döversin.

2-Her duyduğunu söyleme. Duydukların yalan, yanlış ve ahlaksızlıksa, ahlaksızlığı yaymak isteyenlere yardım etmiş olursun.

3-Her gördüğün ayıbı deşifre etme. Ya gıybet, ya da iftira etmiş olursun. İkisi de haram.

4-Müslümana fenalığından dolayı, acı. Batırma, bitirme. Çünkü o bir Müslüman. Çünkü o hata yapmış olsa da senin kardeşin.

5-Kesin bilmediğin şeyin üzerinde durma. Aldırma, geç, git. Göz, kulak, kalb bir gün hesaba çekilecek.

6-Yeryüzünde şımarık dolaşma, hava atma, gücüne güvenme, büyüklük taslama. Allah, mütekebbirleri, kibirlenenleri sevmez.

7-Müslüman kardeşini üzdüysen, özür dile, af iste. Helallik al. Kul hakkıyla ahirete gitme.

8-İstişaresiz adım atma. Müsteşarların seni yanıltabilir; dikkatli ol. Acı da olsa sana gerçekleri söyleyebilecek adil ve hakperst insanlardan müsteşarlar edin. Hadis-i şerifte buyurulmuş: “Allah bir kulunu severse yanıldığı zaman, doğruları söyleyebilen bir vezir verir ona!”

9-Zalime cesaret verme. Ona gelen musibet seni de alır götürür.
Allah hepimizi bağışlasın ve hepimizi doğru görmeye, doğru duruş sergilemeye, doğru adım atmaya ve doğru kararlar vermeye muvaffak eylesin. Hiç birimizi zalimlerden ve zalimlere meyledenlerden eylemesin.