Cevap: TÜRKİYEDEKİ TARiKATLAR VE KENDİ ANLATIMLARINDAKİ ŞİRKLER..
Seyrettikten sonra ne hissediyorsunuz ? Ondaki imanı hissedebiliyoruz. hatta bu gencin üzerinde herkesin gıpta edeceği bir yakin durumu da söz konusu .Allaha hakkıyla saygı gösteremiyorum diyor .ağlıyor ..Buram buram iman kokuyor ? Sanki Allahın rahmeti onu kaplamış.Bu rahmetle Allahın kendine çekmesiyle genç iman ediyor.Haller onun imanını pekiştiriyor.
Tasavvufta da böyledir.Edep ve ahlak ,helal lokma bazı halleri bahşeder .Allah ile güzel bir yakınlık kurarlar.
Bu sadece ihlasa yönelen kul ile Allah arasındadır.Belki bu halin delilini bilmez ama anlar.
Allahu teala bir insanın halini beğenirse kendine yaklaştırır ve ona yollar gösterir.
Ben inanıyorum ki Allahu teala başka dindekilere veya ateistlere İslam nimetini bahşederken onlardaki kalbi bir durumu temizliği beğendiği için islamı bahşediyor. Yoksa sadece deliller onları ikna etseydi. Kurana aylarını vermiş kişiler inkarda kalırlar mıydı.?
Bu gence yüz tane delil sunsanız ,Allahın ona verdiği İhsan olmadan onun kendi kendine iman etmesi mümkün değildir.
Tasavvuf haldir.Baklavayı yemeden ne olduğnu anlayamazsınız. Allahın kulunu kendine yakınlaştırması ve deliller sunmasıdır.O kul ile rabbi arasındadır.Sadece o kulu bağlar.
Bu videoda bir şey göremeyenlere ise sözümüz yok.
__________________ |