Konu Başlıkları: Evde Hafızlık
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2014, 17:01   Mesaj No:18

Minam

Medineweb Usta Üyesi
Minam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:Minam isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 2893
Üyelik T.: 03 Ağustos 2008
Arkadaşları:0
Konular: 94
Beğenildi:22
Beğendi:16
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: Evde Hafızlık Yapmak İstiyorum

Alıntı:
ali70 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Selamün Aleyküm

Sevgili hafız kardeşlerim,

Bu konuda pek çok konu açılmış... Çok teşekkür ederim...
Şimdi ben de burada tavsiyelerinizi almak istiyorum... Özel olacak biraz ama benim konumumda olanlara ve kimseye derdini açamayanlara belki faydamız dokunur...

Hafızlık çalışması yapmadan önce bazı kurslarda Arapça eğitimi veriliyor... Bu gerekli mi?
Arapça öğrenmeden de başlayabilir miyim?
Benim yaşım da biraz ilerledi... Bir hafız arkadaşım vardı, hafızlık çalışmak istiyorum dedim, hocam bi dur dedi... Hafız olmak kolay ama hafız olmak zor dedi... Niyetime almıştım. Bıraktım, gözüm korktu...

İş güç falan derken Kuran kursuna gidemiyorum... Biraz yaş geçti...
Ama ölmeden önce de Kuranı ruhuma nakşetmek istiyorum, en azından karınca misali yolunda ölürüm...

Ayda bir sayfa bir sayfa ezberlesem, tavsiye eder misiniz?

Nereden başlamam lazım...

Bakın adım adım gitmek istiyorum... Benim Kuran Kursum Medineweb olacak...

Tavsiyelerinizi bekliyorum...
Allah muvaffak etsin . .
Öncelikle evde tek başına ezber yapmak zor ama istedikten ve inandıktan sonra Allah´in izniyle olur. ..yüzüne okuma çalışmaları çok önemlidir. Kurs tabiri ile yüzüne okuma şekli geliştirilir.İlk zamanlar ezber yapmak çok zor gelir fakat daha sonra kabiliyetimizin geliştiğini görürsünüz. 30.cüzden yavaş yavaş başlayın inşallah özellikle hafız hocadan yardım almalısınız Biz ezber yaparken her cüzünün son sayfalarından başlardık. ben ayeti ayrı 10 defa okur öyle ezberlerdim sayfaya bile son ayetten başlardım Ezberlediğiniz sayfayı uyumadan önce tekrar edin sonra uyuyun sabah namazından sonra ki çalışmalar da hafızlık için çok önemlidir.. .ezberinizi mutlaka dinletip kontrol ettirmelisiniz .
İnanmak ve istemek çok önemli..
Allah yardımcınız olsun
Selametle kalın...