Alıntı:
YasinC Üyemizden Alıntı
Selamün Aleyküm Kalp zikri Yapıyordum Letaiflerim Açıldı hepsini hisettim Artık ne yapmam gerekiyor.Letaif zikri nasıl yapılır.ne kadar yapılır yardım edin.ALLAH razı olsun |
Aleykum Selam,
kalpler ancak Allahı zikretmekle tatmin olur ayeti insanoğlunun yegane huzur adresidir.Bu zikri gerek sizin anladığınız anlamda kalp zikri gerekse kuranın bir adıda zikr olduğunu düşünürsek,Kuran üzerinde yoğunlaşmak ilim tahsil etmek bilgi bilinç elde etmek olarakda anlamak lazım.
bilinçsiz/bilgisiz/ilimsiz zikir kişiye bi şey kazandırmaz.bilakis ne yaptığını bilmeyen sefih bir kişilik kazandırır.Başka bir deyışle taklidi iman tuzağına düşer ki bu imanda takva yapaydır.yani zıkzaktır bilgiye dayanmadığından şuursuzdur.ama bilgiye bilince arefe dayalı iman olan tahkiki imanda hem lezzet hem takva hemde kişiye ciddiyet kazandırır.kendisini ciddiye alanı Allahda ciddiye alır toplumda.
Acizane tavsiyem ilimsiz yola çıkmaktansa arefe yani kendini bilen rabbini bilen bir ilim yolunu seçmek ve beraberinde letaiflerin lezzetine varmak en isabetli yol...