Alıntı:
Asilem Üyemizden Alıntı
Sevgili kardeşim ne güzel idealist ,güzel düşüncelere sahip bir kardeşimizsin. Seni tanımadan sevdim Ben de bir ablan olarak kurslar hakkındaki duygu düşüncelerini paylaşıyorum ve hatta zaman zaman eşimle de bu konuda konuşuyorum. Henüz kurumun içinde değilim bilmiyorum dışardan bakmak yorumlamak mı kolay geliyor ama, teyzelerle bir kaç gün Kuran-ı Kerim eğitimi yapmak dışında birşeyler arıyorum bende. Bir kurs etrafındaki tüm hanımları çekebilecek bir yere nasıl dönüşür? Ne gibi etkinlikler yapılabilir? Açığı kapalısı o civardaki bayanlara nasıl ulaşır bunları konuşuyorum eşimle. İnşallah bu şevkimiz görev aldığımızda, kurumun içine girdiğimizde kırılmaz ve değişmez.
Ve tabii ki şuan en öncelikli olan önümüzdeki sınavlardan güzel puanlar alabilmek...
Rabbim hayırları kolaylaştırsın hepimize inşallah.. |
kardeşim demişsin daha güzel bi hitap şekli düşünemiyorum bu yüzden bende aynı ile mukabele ediyorum.
GÜZEL KARDEŞİM;
bu dertle dertlenen bu konularda benim gibi çok büyük hizmetler yapamasada, bunları içine bol bol dert edinen birilerini görünce inan çok mutlu oluyorum.daha çokda umutlanıyorum.belki gerçekten bişeyler değişir kurs ve din ve diyanet öğreten kurumlarda.
ben senelerdir içerisindeyim resmi ve gayrı resmi kurumlarda hizmet etmişliğim var.
fakat o kadar birbirine sanki güney ve kuzey kutbu gibi zıt düşüyorlar.kıskançlık,beğenmeme,kibir tam bir fitne salgını gibi hocalar arasında bile birlik yok çoğu yerde(istisnalar var elbet).
işinin ehli ellerde bu verimsizlik yerine bol bol meyve veren bir kurum haline gelebilir.
insanlarla iletiişimde eksiklikleri,birine ulaşsalar, birine uzak düşen tavırlar fln.
benim çoğu zaman şevkim kırılıyor, umudum azalıyorsada,senin gibi güzel yürekli islama hizmeti kafaya koyan kişi ve kişilikler bu durumu düzeltebilir.İNŞALLAH.
ben bu konuda fikir üretmekten ileri geçemedim henüz.
maddi ve manevi eksikliklerimi tamamlayana dek sınav ve okulu iyi notlarla bitirmek var hedefimde.
daha sonrasında okul okuyan çocukların okuldan sonra bir kaç saat ilgilerini çekebilecek bir kuran ve din eğitimi.
lise ve ünv okuyan gençleri akaid ve ibadet konularında gençlere hitap eden programlarla ders programları oluşturmak.
elbette ev hanımlarına çocuk eğitimi ve din bilgisi kuran gibi farklı günlerde farklı derslerin olduğu.
kına gecesi,bebek mevlüdü,mukabele,sohbet,seminer gibi bazı toplantıları ilgi çekici halde insanlara sunabilecek bir kurum ...
oooooooo ben böyle madde madde uzatıııır giderim ama kısmet herşey.
istiyorum,düşünüyorum,dua ediyorum,Rabbime yalvarıyorum.bana yardım etsin.
Yardım edecek insanlar çıkarsın karşımıza.destek aynı derlerle dertlenmiş kişiler kaliteli mümine şahsiyetler.
am n*