Cevap: engelli çocuklarda anne baba yükümlülügü nedir
[QUOTE=" İdiL Su ";317502]selamun aleykum ben bişi sormak danışmak istiyorum benim kuzenim var 13 yaşında erkek zihinsel engeli var fakat şuan bedensel olarak herşeyi anlayabilir durumda ve internet ortamında yuotubeda dızı çizgi film vb. izliyo bilmediği için başka cınsel vıdeolara girebiliyo kendisi tam olarak onu tanımlayamamasına rağmen vücudunun tepki verdiğini anlayabiliyoruz ve biz farkettigimizde bunu değiştiriyoruz bu durumdan engelleyebilicemiz bişi olmasından dolayı bi yükümlülüğümüz varmıdır bizim bu konuda yükümlülüklerimz nelerdir bunu açıklarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler...[/QUOTE]
[COLOR="Red"]cevab..Kuranda şöyle bi ayet var,Yakıtı insan ve taş olan cehennem ateşinden kendinizi ve aile efradınızı koruyun[/COLOR]
Allah ın son Rasulu,Muhammed as ise şöye bi vurguda bulunmuş ,tebasında bulunanlar için,[COLOR="Red"]hepiniz,yani tebası olan her kes bi çobandır ve bünyesinde bulunanlardanda sorumludur[/
Ayrıca Rasulullah DİN VE AHLAK BAKIMINDAN çocukların yetiştirilme meselesindede,anne ve babanın rolünün büyük olduğunu ve HER ÇOCUK TEMİZ FITRATRAT ÜZERE DOĞAR,VE ANNE VE BABASININ YETİŞTİRMESİNDEKİ YÖNELİŞE GÖRE,YA HIRISTİYAN ,YA YAHUDİ VEYA MÜSLÜMAN OLUR...diyerek ailenin öneminive yetiştirmedeki rolünü vurgulamıştır..
Şimdi bu ayet ve hadis bir idareci için geçerli olduğu gibi,bir evin görev ve sorumlulukları alanında evin reislerinide kapsamaktadır...
Yani evin bireylerinden birisinin zihinsel engelli olup olmaması,bu tür sorumluluklarını ortadan kaldırmaz,evin reisi ilk başta evin içindeki bireylerin ahlaki yapılarını muhafaza etmek zorundadır.Eğer evin bireylerinden biri haram olan ,fahşa görüntü ve videoları izliyorsa,evin reisi gerektiğinde bu tür aletleri yok edip evin içerisine koymayacak,NİHAYETİNDE EVİN RESİ ZİHİNSEL ENGELLİ DEĞİL,ya bu işe bi çözüm bulur yada çocuğunu doğru yetiştirip bu illetleri evine sokmaz.....
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |