Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2014, 16:51   Mesaj No:7

muallime

Medineweb Sadık Üyesi
muallime - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:muallime isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 14876
Üyelik T.: 01 Aralık 2011
Arkadaşları:13
Konular: 134
Beğenildi:137
Beğendi:67
Takdirleri:484
Takdir Et:
Standart Cevap: Televizyon ,Medya ve Bilincaltimiz/ Bedia Özdemir Tokel

Alıntı:
fatmaeymentalha Üyemizden Alıntı Mesajı göster
evet tv olmamasının avantajlarını çok yaşadık.küçük oğlum telagrafik konuşma ve ilk grafik sürecini çok erken atlattı.büyük oğlumun kurduğu cümlelere yeni alışmışken küçük oğlumun konuşmaları bizi hayretler içerisinde bırakıyor.biz sürekli kitap okuyoruz.belli başlı çizgi filmler var Ahmet namaz kılıyor serisini biz bile ezberledik.

bu aşamada eşim bazı hadis i şerifleri ve sözler den bazı nükteleri ezberletiyor.
aslında geleceğini düşünerek olmamış şeylerden elem duymak iyi değil.şimdiyi şu anı güzel geçirmek gerekli çocuklarla.ama tv konusunda kati çizgilerim yok.sadece diğer çocuklara baktığımda bi fark göremiyorum bazen.hatta tv ile yetişen çocuklar kreş dönemini rahat atlatıyor sanki.bazen bunlar bu vesveseler kafamı karıştırıyor.çünkü çok zor onları oyalayacak etkinlikler bulmak.hatta bi arkadaşım sizin gibi anneler yüzünden çocuk etkinlik yapmıyor anaokulunda sıkılıyor aynı şeyleri tekrar yapmaktan.bazıları biz zaten evde annemle etkinlik yapıyoruz neden burda da yapalım ki.annemle etkinliği daha çok seviyorum deyip katılmıyormuş arkadaşlarıyla etkinliklere.

oğlumu sübyan okuluna alıştıramadık bu yüzden de aylardır sorguluyorum kendimi,sorun nerde ve nerde hata yaptık diye?

hatta eşimin arkadaşı iyi ki alışmamış dedi bu gerekçelerden dolayı.

Rabb im yar ve yardımcımız olsun biz annelerin.sorumluluklarımız çocuklarımız büyüdükçe artıyor.ve bi sorun olduğunda kendimizi sorgulama dönemi zor geçiyor.

Allah razı olsun hocam çocuklarla ve gençlerle ilgili makalelerinizi tekrar tekrar okuyorum ve çok istifade ediyorum.Rabb im razı olsun ebeden.selametle
Eğitimcilerin bir sözü var, ''iyi eğitilmiş çocuk ayrılma zamanı (sübyan okulu,ilkokul vs. )geldiğinde sorun çıkarmadan anneden ayrılabilen çocuktur.''

Anaokuluna alışmamış çocukta bir problem olduğu doğrudur.Ya evden kaynaklanıyordur. ya da okuldan ..eğer ben hata yapmıyorum diyorsanız okulla ilgili bir problem de olabilir.Şöyle ki ;anaokulu öğretmenleri çocuğa sevgisizdir.Bağırmıştır.canını yakmıştır.İstemediği şeyleri yemesi için zorluyorlardır.Hatta hiç tahmin etmediğimiz bir sıkıntı olabilir.Tuvaletin yabancı bir tuvalet olması bile çocuğun gitmeme sebebi olabilir.

Bu skıntının ne olduğunu nasıl bulabilirim diyorsan,ondan anaokulu ile ilgili bir masal anlatmasını isteyebilirsin.O masal da oraya neden gitmek istemediğini anlatabilir.Mesaj masalın içinde gizli olabilir.

Anaokuluna alışamama probleminin ,televizyonla ilgili olduğunu sanmıyorum...Vesveselere kulak vermeyin. Eşiniz de size yardımcı olursa üstesinden gelirsiniz inşallah..bazen çok iyi eğitimciler de hatalar yapıyorlar.

Konferans vermeye gelen bir eğitimci şöyle demişti.

''Oğlum bana diyor ki ;anne konferansları bırakta biraz da bizimle ilgilen.''

Psikolog arkadaşımda kendini deli eden yaramaz çocuğuna şöyle bağırıyordu :şimdi bütün psikoloji kurallarını yıkar ,seni bir güzel döverim.

Bizlerde çocuk büyütürken çok hatalar yaptık,ufak tefek hatalar önemli değil ;çocuklarla anneler de büyüyor ,öğreniyor,öğreniyoruz.

aslında geleceğini düşünerek olmamış şeylerden elem duymak iyi değil.şimdiyi şu anı güzel geçirmek gerekli çocuklarla.. (güzel bakış açısı )