Cevap: Şeytanın en tatlı 12 sözü İnsanları saptırmak için izin almıştır İnsanın en büyük düşmanıdır (Çünkü şeytan, insan için apaçık bir düşmandır. (Yusuf Suresi, 5)) İnsanları her an gözler ve insana zarar verecek planlar ve oyunlar hazırlar (Araf Suresi, 27)
Çoğu insan onun ne kadar tehlikeli olduğunun farkında değildir Gerçek şu ki, şeytan sizin düşmanınızdır, öyleyse siz de onu düşman edinin... (Fatır Suresi, 6) İnsanlar farkında olmasa da, küçük bir grup dışında çoğunun kontrolünü eline almıştır (Hatta şeytana uydum diye bir deyim vardır. İnsan bu durumu pek önemsemez)
Sinsi ve yalancıdır İş hükme bağlanıp-bitince, şeytan der ki: "Doğrusu, Allah, size gerçek olan vaadi vaadetti, ben de size vaadde bulundum, fakat size yalan söyledim…(İbrahim Suresi, 22) İtaatten ayrılmış saygısız ve nankördür (İsra Suresi, 27) Azgın ve kaypaktır (Hac Suresi, 3)
Gücü yalnızca çağırmaya yeter (...Benim size karşı zorlayıcı bir gücüm yoktu, yalnızca sizi çağırdım, siz de bana icabet ettiniz. Öyleyse beni kınamayın, siz kendinizi kınayın. (İbrahim Suresi, 22) Her türlü hayırla ve iyilikle ilişkisi kesilmiştir ("her türlü hayırla ilişkisi kesilmiş" (Nisa Suresi, 117) ) İnsanlar üzerinde bir pisliktir (....şeytanın pisliklerini gidermek... - Enfal 11 - ) Ben merak ediyorum.
Bugün bazı insanların, yukarıdaki vasıfları taşımadığını iddia eden var mı?
Mevlananın Şemsi bir gün anlatır: ''Bir adam bana şeytan kim diye sordu. Sensin dedim. Adam çok bozuldu. Halbuki melek kim diye sorsaydı, yine sensin derdim.
__________________ Hay'dan gelir, Hu'ya gideriz. |