Cevap: Kamil Mürşid Kimdir?/Bedia Özdemir Tokel
''Bütün müminler Allahın dostlarıdır.Eğer öyle değil se ,bazıları dostları ise diğerleri düşman mı ''sözü demagojidir.
o halde size şöyle sorarım ..sizin bütün tanıdıklarınız dostunuz mu.?
Dostunuz değilse düşmanınız mıdır? BEDİA ÖZDEMİR TOKELDEN ALINTI
Bütün müminlerin Allah ın dostu olduğu ve Allah ın dostlarının dışındakilerde konum ve durumlarına göre Allah ın düşmanlarıdır ve bu söz size göre demogoji gelebilir ve bunuda anlayabiliyorum.
Çünkü aşırı tasavvufçulara göre müslümanın dost ve düşman ilişkisi ve buna göre hareket ve bağları Kuran ve sünnet eksenli olmasına rağmen bunu anlayamamaları ve Kuran ve sünnette yönelmemeleri ,aşırı tasavvufçuların marifet ve keşften beslenen kesim olmalarındandır.
Aşırı tasavvufçulara göre şu ilke esastır,yaratılan her şey sevilmeli,Yaradandan ötürü,halbuki Kuran ve sünnete göre SEVMEK VE BUĞZ ETMEK TEMEL KRİTERDİR,VE ALLAH İÇİN SEVMEK OLDUĞU GİBİ,ALLAH İÇİN BUGZ ETMEKTE MÜMİNİN VASIFLARINDANDIR..
Benim için bütün müslümanlar benim dostumdur bu dostluğumunda farazi keşf ve marifetlerle değil, Allah ve Rasul merkezlidir,yani vahiye dayalı bi rasul örnekliğindedir..
Ayrıca bütün müslümanların Allah ın dostları olduğu,ve bu dostlukları kendi takvalarına göre tabikide farklı mertebe ve değerlere tabi ve ahirettede farklı muameleye tabi olacak ve buda Allah ın adil olma sıfatının gereğidir.
sizler,yani aşırı tasavvufçular, verdiğiniz kıyametteki hesap ile İLGİLİ AYETLERİN TABİKİDE kişinin takvasına göre önde olmak kadar Allah ın adil sıfatına yaraşır olamasıyla alakalı iken,sizin kendi bakışınıza delil olarak vermenizle hiç bir alakasıda yokken ve vakıa süresinde anlatılan olay ve muamele bizzat ALLAH TARAFINDAN KIYAMETLE TEN SONRA AHİRETTE YAPILIRKEN,SİZLER BU PAYLAŞTIRMAYI DÜNYADA YAPMAYA VE BU İŞE BURDA SİZLER KARAR VERİP,KİMİNE ALLAH DOSTU DERKEN ÖLÇÜNÜZÜN NE KADARDA FARAZİ HEVANIZLA OLDUĞU AŞİKARDIR, Kİ ALLAHIN MALİKLİĞİNDE YAPILACAK BU VAKIA SÜRESİNDEKİ KARAR İLE İLGİLİ AYETLERİ KENDİNİZE DELİL VERİYORSUNUZ..
__________________ önce yazdığım katılım yaptığım beğeni yaptığım paylaşımların arasında azda olsa kuran ve sünnete uygun olmayan düşünceler olabilir.Bunların bana sorulmadan dikkate alınmasından mesul değilim... ... |