Alıntı:
Esadullah Üyemizden Alıntı
[B][SIZE=3][COLOR=Blue] sonuçta bir kemalat var evet Allah c.c. dini yani İslama kemale erdirmiş zaten başka bir dinde yok İslamı son şekline soktuk manasıdır değilmi.. |
Evet, artık din tamamlanmıştır ve adına İSLAM adı verilmiş olup ekleme ve çıkarmalar yapılamaz anlamındadır. Kemaliyet noktasına din ulaşmıştır. Daha önceleri din kemal değil miydi? Hz.İsa ve Musa a.s veya diğer peygamberlerin dini de İslam idi. Ama daha kemale ermemişti. Yahudi ve Hristiyanlara yasaklanan bazı yemeklerin İslam ile ortadan kaldırıldığını biliyoruz. Artık İslam kemale erdikten sonra geriye dönüş yoktur. Din artık şahikasına, zirvesine çıkmıştır. Buradan geri dönüş yoktur.
Alıntı:
Öncekilerde islamdı nitekim, şimdi bunu kişilere indirgersek müslüman , mümin , muttaki, sadık ve salihlik seyrinde son nokta aynı dindeki gibi kemalat olarak adlandırılamazmı ?
|
İşin püf noktası burası. İslamın kemal bir din olması,bu dinin müntesiplerinin de kemal olduğunu/olacağı anlamına gelmiyor. Eğer mümini kamil mümin olarak tanımlarsak o zaman o kişinin hayatta yapmışmış olduğu en küçük hata o kişiye değil de dine mal edilir. Allah, İslam için kemal sıfatını kullanırken, müminler veya Müslümanlar için kemal sıfatını hiç bir ayette kullanmamıştır.Hatta bunun aksine ayet ve hadisler vardır:
Ayetlerde insanın acizyeti ile ifadeler çoktur. İnsanoğlunun hata işlediğini belirten hadisler de çoktur. Hatasız insan yoktur. Hatasız insan aramak ütopyadan ibarettir.
"Her insan hata eder. Hata işleyenlerin en hayırlıları tövbe edenlerdir.” (Tirmizî, Kıyâme, 49; İbn Mâce, Zühd, 30)
Alıntı:
kemalat sadece islam için kullanılmış bir kelime olarakmı kalmalıdır...
|
Dinin kurucusu ve koruyucu kemalat kavramını sadece İslam için kullanmış, bize de boyun eğmek gerekmez mi?
Alıntı:
Bu kelimeyi kullanmakta bir bidat yada harammı vardır ...?
|
Olaya illa bidat veya haram noktasından bakmamak gerekir. Dinin kurucusu olan Allah'ın müminler için vermediği bir vasfı , bizim vermemiz Allah'ın işine karışmak anlamına gelmez mi?
Alıntı:
Çok üzülerek belirtmek gerek ben haddi aşıp sizin benden belkide kat kat daha bilgili olduğunuz bir konuda size akıl verecek değilim hocam lakin keşke manaya yoğunluk vererek ve bu şekilde bir tefekkürle niyet ederek okusanız birde kuranı buna çok sevinirim , Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun ilminizi ve müdrikenizi artırsın ....
|
Kendimin sizden veya başkasından bilgili olduğumu iddia etmiyorum. Ben zayıf olduğum konularda siz benden bilgili olabilirsiniz, sizin zayıf noktalarında ben bilgili olabilirim bilmiyorum. Allahu alem.Sizin de yazılarınızda bilgi birikimiz olduğunu biliyorum.
Son kısımdaki dualarınız için amin diyorum, bil mukabele duayla karşılık veriyim