Cevap: İmanı kuvvetlendirme ve zayıflığını tedavi yolları Ebu Hureyre radiyallahu anh’den şöyle rivayet edilmiştir: "Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle sordu: "Bugün hanginiz oruçlu olarak sabahladı?" Ebu Bekir radiyallahu anh: "Ben ya Rasulullah" dedi. Rasulullah: "Bugün hanginiz bir cenazeyi takib etti?" diye sordu. Ebu Bekir radiyallahu anh: "Ben ya Rasulullah" dedi. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Bugün kim bir miskini yedirdi?" diye sordu. Ebu Bekir radiyallahu anh: "Ben ya Rasulallah" dedi. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: "Bugün kim bir hastayı ziyaret etti?" diye sordu. Ebu Bekir radiyallahu anh: "Ben ya Rasulallah" dedi. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem dedi ki: "Bu ameller her kimde bulunursa mutlaka cennete girer."(Müslim)
Vakit namazinizi kildiniz mi? Ebu Hüreyre'den (r.a.) rivayetle: Mü'minin durumu yeşil ekin gibidir. Rüzgar ne taraftan gelse onu eğer. Rüzgar durduğunda doğrulur. Mü'min de böyledir. O da bela ve musibetlerle eğrilir. Kafirin durumu ise çam ağacı gibidir. Allah dilediği zaman sert ve dik durur. ][Bela ve musibetlere uğramaz. |