Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Şubat 2014, 15:19   Mesaj No:87

EyMeN&TaLhA

Medineweb Emekdarı
Durumu:EyMeN&TaLhA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 21422
Üyelik T.: 08 Kasım 2012
Arkadaşları:35
Konular: 784
Beğenildi:132
Beğendi:34
Takdirleri:141
Takdir Et:
Standart Cevap: Yaşayan dünya dinleri soru-cevap bölümü

Alıntı:
Tuba_ Üyemizden Alıntı Mesajı göster
A

Allah razi olsun

B mi

Bilemedim

A

B

A

B

11) Batılılarca, karşılaştırmalı dinler alanında ilk özgün eser veren yazar?

a)Şehristani
b)Bağdadi

12) Çeşitli İslam dışı inanç ve gelenekleri tanımlayan telif ve çeviri eserlere örnek?

a) Abdulkadir Bağdadi “El fark beynel fırak”
b) İbnül Kelbi “Kitabül Ansam”

13) Dinler tarihi bilim dalı Osmanlı döneminde kaçıncı yy.dan itibaren eğitim kurumlarında yer almaya başlamıştır?

a)19.yy
b)20.yy

14) Önceleri dinler tarihi dersleri hangi adlar ile verilmeye başlanmış?

a)“ilmü esatirül evvelin” ve “kitabül edyan”
b) “ilmü diyn evveliyn” ve “kitabül ensaryn”

15) Dinler tarihi ile ilgili Türkçe olarak yazılan en eski kaynak olarak kabul edilen eser?

a) Şemseddin Sami “Esir” 1875’de
b) Şemseddin Sami “Esatir” 1878’de

16) genellikle egemen olmuş yaygın anlayış için kullanılır. Kendini çoğunluğun inancını ifade eden merkezi din anlayışıyla ve egemen siyasal güçle özdeşleştiren dinsel yorum, asıl doğru öğretiyi savunduğu ve doğru ve kabul edilebilir inançların temsilcisi olduğu iddiasıyla ortaya çıkan mezhep hangisidir?
a) Ortodoksi b) Heterodoksi

17) merkezi din anlayışının dışında kalan görüş ve akımlardır.çoğunluğun ya da bazı durumda siyasal gücün doğru ve kabul edilebilir saydığı resmi öğretinin dışında kalan her türlü akımı ifade eder. Çoğunluğa karşı azınlığı ve resmi din anlayışına karşı muhalefeti temsil eden akımlara ne ad verilir?

a) Ortodoksi b) Heterodoksi

tubacım alıntılayamıyorum benim bilg.sorun var o yüzden sorularının cevaplarını yayınlıyorum böyle=)))hakkını helal et