Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Mart 2014, 22:11   Mesaj No:18

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Standart Cevap: Hiç, Hiççilik, Hiç Olmak, Hiçin Felsefesi, Tasavvufta Hiç/Muhsin İyi

Alıntı:
muallime Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Hanefi ,Şafi ,Maliki mezhebine göre Namazın farz olduğunu bildiği halde tembellikten kılmazsa kafir olmaz.Günahkar olur.Asi olur.Acil tevbe gerekir.

Namazın farz olduğuna inanmayan,bu zamanda gereksiz gören Kafir olur .

Namazın farz olduğuna inanmayan, bu zamanda gereksiz gören le ;tembelin durumu aynı olamaz.Alimler bunun arasını ayırmışlardır.

Namaz kılmayanların durumu tehlikelidir,İmani tehlikesi olduğu da doğrudur.Dünya ve ahiret saadetinin kaynağı namazdır. Ama Namaz hakkında ,ayet ve hadisleri bizden iyi bilen bu üç imam tembellikten gafletle namaz kılmayanları küfürle itham etmemişlerdir.

Eğer namaz kılmayan kafir derseniz.Yukardaki sözünüze göre ,Şimdi çok evde müslüman olamamış namaz kılanlarla birlikte,bir de kafir olan namaz kılmayan vardır.

Hem bu kafir akrabalarla nasıl muamelemiz olmalı sayın Bilinmez?

Burada namazı hafife aldığımız zannedilmesin.ASLA..En çok anlattığım konu Namazdır.
İslamın ilk basamağı namaz değil TEVHİD dir.tevhidde sadece Allahı yaratıcıdırla kısıtlamakla olmaz ve değildir.Allahın İLAHLIĞINI BİRLEMEK,yani,uluhiyet ,rububiyet ve hakimiyet kısmı ile Allahı anlamak ve BİRLEMEKLE OLUR,namaz daha sonra gelir.

Allahı kendisini tanıttığı gibi BİRLEYEN[tevhidi elde eden]hiç kimsenin namaz kılmadığna şahid olmadım.

Allah ı kendisini tanıttığı şekilde BİRLEMEYEN[Tevhidi elde edemeyen] milyonlarca insanında kendini müslüman olarak idda edselerde namaz da kılmadıklarına ve hertürlü dalaverelerle takla attıklarınıda gördüm..

Muhammed RASULULLAH AS,ashabını gönderdiği beldelere İLK BAŞTA LAİLAHEİLLAALLAH ı anlat bunu tamamen kabul ettiklerinden sonra onlara namazı emret demiyor mu.

Bahsettiğiniz islamın müçtehid alimlerinin yaşadığı dönemi bu günki tevhidi elde edemeiş ve kendine müslüman diyen toplulukla aynı görmeniz yanlış bi kıyasla yola çıkmak olur ve tıpkı bi gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklerseniz bu sonuna kadar yanlış iliklnmiş olur..Onların zamanında TEVHİD AKİDESİNİ ELDE EDEMEMİŞ HİÇ BİR KİMSEYE MÜSLÜMAN MUAMELESİ YAPILMAMIŞTIR.

Siz islamın ilk basamağı olan TEVHİDİ BIRAKIP,NAMAZI ANLATMANIZ boşa kürek çekmek olur.Sizin tevhidi bırakıp anlattığınız namaz ki kendinizde tevhidi anlamış değilsiniz ya HİÇLİĞİ[VAHDEDİ VUCUDU] SAVUNDUĞUNUZA GÖRE,bunu diyorum,yani anlattığınız namaz insanları bazı durumlarda kötü olan içkiden kumardan vs bu durumlardan alıkoyabilir yalnız İMAN ETTİRMEZ..

Ben tevhidleri yok diyorum siz kalkmış,namaz kılmayan inkar edmiyorsa diyorsunuz....