Alıntı:
Medineweb Üyemizden Alıntı
Selamun aleykum arkadaşlar..tefsir çalışmaları konusunda karar verdiğimiz gibi katılmak isteyen üyelerimize sırayla sureleri dağıtacaz..herkes kendisine ayrılan sure hakkında çalışacak ve soru hazırlayacak her hafta bir üye kendi sorularını yayınlayacak..soru cevap şeklinde hem çalışan üye hemde sorulara cevap verecek olan üyeler meal çalışmış olacaklar..örnekler için ilgili bölümdeki yapılmış olan surelere bakabilirsiniz..şimdi aşşağıya önce sıralamayı sonrada sureleri yazacam..listeden sıra sıra gidecez inş...katılan herkese şimdiden teşekkürler..Allah yardımcımız olsun bizleri bu giriştiğimiz işte muvaffak eylesin |
Alıntı:
Bilinmez hocam konuyu açarken örnekler için ilgili bölümden yapılmış konulara bakabilirsiniz demiştim. yani yapacağınız işlem soruları hazırlayıp aldığınız surenin adıyla başlık açıp soruları sormak. Cevapları biz bulacağız. Yani siz sadece soru çıkartın..daha önceden yapılmış konulara bi bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Cevabınızı kaydırıp yeni Konu olarak ayarlayacam.yarından itibaren sorularınızı sorabilirsiniz.ama cevapları biz bulacaz unutmayın |
Alıntı:
|
Alıntı:
FECR Üyemizden Alıntı
Şöyle bir öneri getiriyim:
Öncelikle sorularla sureleri tanımaya çalışalım. Sureyi hazırlayan 5 soruluk sorular hazırlasın. 5 sorunun cevabı üyeler tarafından verilince diğer 5 soruya geçilsin. Bir anda 50-60 ya da 100 soru sormak ve bunlarını cevabını vermek zor olabilir. Sorular bitince Sureyi hazırlayan kişi en sonunda o sure ile ilgili kısa anektodlarını sunsun ve o sureden çıkarmamız gereken şeyleri bize aktarsın yani "Bu sure bize ne anlatıyor?" gibi maddeler halinde sureden çıkardığı notları maddeler halinde yazsın
Şu çalışma gibi: [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Benimkisi sadece bir öneri |
Alıntı:
arkadaşlar sorular bittikten sonra toplayacağınız notlarınızı [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...]
bu bölümden uygun başlıkla yayınlayın lütfen..bilinmez kardeşimizin konuda yayınladığı notlarını kaydırarak konu olarak ayarladım sizde benzer konulara bakarak yapabilirsiniz |
Alıntı:
arkadaşlar tefsir dersleri için bir program hazırladık sonunda biraz gecikmeli oldu kusura bakmayın ama baya bi düşünmem gerekti fecr ve abdulmelik hocalar yardımıyla bir karara vardık elh.bi sıralama oluşturdum liste tamamen şikesizdir içinizde şüphe kalmaması için açıklayayım..öncelikle katılmak isteyen arkadaşların isimlerini teker teker küçük kağıtlara yazıp katladım sonra bi poşete koyup tek tek alarak sıralamyı oluşturdum..listeyi yazacam şimdi o listye göre sure dağıtacam sırayla olacak ve kişi aldığı sureden soru çıkartarak [Linkler Ziyaretçilere Kapalıdır.Giriş Yap Veya Üye Olmak için TIKLAYIN...] linkteki gibi başlık açacak bir hafta süresi var.bu bir hafta içinde soru hazırlayacak yayınlayacak diğer arkadaşlarda cevaplayacakalr..böylece hem hazırlayan hemde sorulara cevap verenler meal de çalışmış olacaklar
şu an proje süper görünüyor inşaAllah yarım kalmazda bütün sureleri tamamlarız..listeyi yazıyorum şimdi akşamda hangi sureler yağılmamışsa onları listeleyip sırayla dağıtacam..birince liste bitince ikinci listeye geçecez..öyle öyle bitirecez Allah ın izniyle SIRALAMA - bilinmez
- Allah'ın kulu
- FECR
- dua dilencisi
- mihrinaz
- Abdulmelik
- Medineweb
|
bakın abla kaç yerde konunun nasıl olacağına dair açıklama yapmışım ve size özel mesajda attım..demekki denk gelmemişsiniz okumamışsınız ama size örneklere bakında demiştim..ben gruptan ayrılmanızı istemem yapamayacaksanız dedim gelmenizi istemiyorum demedim hem niye öyle birşey isteyeyim ki ne kadar çok katılım olursa ben o kadar memnun olurum..fecr hocanın dediği gibi yılmak yok
size ek süre verecez inş. bir hafta kaydırırız sizin haftayı sorun değil yada eğer tamamlarsakda gerek kalmaz duruma göre bakarız inş.ama tekrar söylüyorum geçen haftanın konusuna gözatmanızda fayda var..bir fikir edinmiş olursunuz..anladığım kadarıyla alınmışsınız bana hakkınızı helal edin lütfen