Alıntı:
bilinmez Üyemizden Alıntı
Sayın NİSAREYYAN,misafirliğiniz size ve medinewebe faydalı olur inşaAllah...
Benimde size bi kaç sorum olacak.cevaplar için şimdiden teşekkürler.
1.Günün birinde öyle bi toplulukla karşılaştınız ki bu topluluk Allah nedir bilmiyor.Siz o topluluğa Allah ı ve Allahın sözlerini mi anlatırsınız,yoksa alim olarak gördüğünüz kişileri ve onların sözlerini mi..
2.Siz şuan Allah ı ve ,Allah ın sözlerini mi daha çok biliyor ve daha iyi anlıyorsunuz,yoksa alim olarak gördüklerinizi ve onların sözlerini...
3.tağut nedir ve günümüzde bu kavram neleri kapsar ve siz tağutu nasıl red ediyorsunuz.[kopyala yapıştır yapmayın ne anlıyorsanız onu yazın lütfen].. |
Allah razı olsun inşallah hocam
yine döktürmüşsünüz maşallah
1 ve 2. sorunuzun cevabı birlikte sanırım
günün birinde Allah ı hiç tanımayan bir toplulukla karşılaşırsam ki bu benim için ağır bi görev olur zira peygamberler böyle topluluklara indirilmiştir
Elbetteki onlara Rabbimin kelamı olan Kuranı okur eldeki kaynaklarla Peygamber hayatını anlatır hadis sünneti anlatmaya çalışırım
Ve benim anlatabildiğim anladığım kadarıyla olur
Peki ben Rabbimin kitabını nasıl anlıyorum eğer sormak istediğiniz bu ise tabiki de benim kasır bakış açım ve fehmimle anladıklarım Onu daha iyi anlayıp kendi süzgecinden geçirmiş Allah dostlarının tefsir ve eserlerinin yanında son derece zayıf kalır
Dolayısıyla böyle eserlerden de yararlanmayı Rabbimin nimeti bilip şükrederim
Donanımım azdır kendimi geliştirmeye çalışıyorum Rabbim beni muvaffak etsin
3. soruya da müsait bi vakitte cevap vermek isterim
soru cevaba yetişmem lazım