Konu Başlıkları: TeFeKKüR
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Mart 2014, 22:57   Mesaj No:13

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Cinsiyet:Erkek
Memleket:Wan
Yaş:42
Mesaj: 2.708
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: Tefekkür

ALLAH-u Zülcelal ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur: Onlar, göklerin ve yerin yaratılmasında tefekkür ederler ve Rabbimiz sen bunları boşa yaratmadın seni boş bir iş yapmaktan tenzih ederiz. Bizi ateş azabından koru derler. (Al-i İmran; 131)

Hz. Peygamber sallALLAHu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur: Bir saat tefekkür altmış yıl ibadetten daha hayırlıdır. (Deylemi)

Kıyameti, cehennem azabını düşünmek kişiyi ibadete ve taata götürür. Tefekkür yapmamak ise günahlara götürür.

Tefekkür, mü'minin en önemli sıfatlarından birisi ve bütün hayırların başı ve anahtarıdır.

Tefekkür, düşünmek demektir. Ahirete en sağlam imanı götürenler, dünyada çok tefekküre dalanlardır.
Tefekkür, öyle bir aynadır ki, insana bütün sevaplarını ve günahlarını gösterir. Onun için ALLAH-u Zülcelal Kur'an-ı Azimüşşan'ın birçok yerinde tefekkürü ve tefekkür ehlini övmüştür.


Tefekkür, kalbin amelidir ve insanı ALLAH-u Zülcelal'e ulaştırır. Kişinin tefekkürü çoğaldıkça bilgisi artar, bilgisi arttıkça da ilmiyle amel eder. Amelin üzerinde devam etmesi de kendisini kurtuluşa götürür.

Ömer b. Abdulaziz şöyle demiştir: ALLAH-u Teala nın nimetlerinde tefekkür etmek, en üstün ibadetlerdendir.


Hatem-i Esam şöyle demiştir: İbret bakışı ALLAH-u Teala hakkında bilgiyi artırır, çokça zikretmek ALLAH sevgisini artırır. Çokça tefekkür de ALLAH korkusunu artırır.

İnsan daima, ebedül ebed hiç bitmeyecek olan ahiret hayatı hususunda tefekkür etmelidir. Ahiret hakkında tefekkür eden kimse, ALLAH'u Zülcelal'in vereceği mükafatı hatırladıkça amele koşar ve ibadete sarılır. Azapları da hatırladıkça günahtan kaçar.

Tefekkürü terk etmek, insanı ahiretten ve ALLAH-u Zülcelal'den gafil bırakacağı için çok büyük bir zarardır. Kıyamet günü geldiğinde, ALLAH-u Zülcelal'in vermiş olduğu delilleri görmezlikten gelerek ibret almayan ve dünya hayatı boyunca gafletle yaşayan kimseler çok pişman olacaklardır.

Ayrıca günlük, en az beş dakika sakin bir ortamda ALLAH-u Zülcelal e murakabe yap
mak lazımdır. Murakabe; kişi kendi kalbi ile ALLAH-u Zülcelal in zatı arasında hiçbir perde kalmayacak şekilde kalbini ALLAH-u Zülcelal e açmasıdır.
__________________
Ben sizi Allah’ın kitabına ve Resulü’nün sünnetine çağırıyorum: Gerçekten sünnet öldürülmüş ve bidat diriltilmiştir.Hz.Huseyin
Alıntı ile Cevapla