6-Kervancıların Yusuf a.s ı satarken biçtikleri değer nasıl ifade ediliyor..ayet numarası ve ayeti yazınız
a.bin akçe
b.biraz yiyecek karşılığında
c.bir kaç dirhem
d.bir şey istemeden verdiler
20. (Kafile Mısır'a vardığında) onu değersiz bir pahaya, sayılı birkaç dirheme sattılar. Onlar zaten ona değer vermemişlerdi
7-İnsanların çoğunun bilmediği şey nedir.ayet numarası ve ayeti yazınız
a.Allah herşeyi görür
b.Allah işine hakimdir
c.Yusuf bir peygamberdir
d.Yusufun ne acılar çektiği
21. Mısır'da onu satın alan adam, karısına dedi ki: "Ona değer ver ve güzel bak! Umulur ki bize faydası olur. Veya onu evlât ediniriz." İşte böylece (Mısır da adaletle hükmetmesi) ve kendisine (rüyadaki) olayların yorumunu öğretmemiz için Yusufu o yere yerleştirdik. Allah, emrini yerine getirmeye kadirdir. Fakat insanların çoğu (bunu) bilmezler.
8-Ergenliğe ulaştığında Yusuf a.s' a yüce Allah'ın ödülü ne olmuştur.ayeti yazınız
a.mal ve mülk
b.güzel eş ve evlat
c.ailesine kavuşmuştur
d.ilim ve hikmet
22. (Yusuf) erginlik çağına erişince, ona (isabetle) hükmetme (yeteneği) ve ilim verdik. İşte güzel davrananları biz böyle mükâfatlandırırız.
9-Yemin olsunki ,Yusuf ve kardeşleri olayında,soranlar için...................vardır.boşluğa gelecek kelime hangisidir.ayet numarasını yazınız
a.müjde
b.ibretler
c.bereket
d.nasihat
7. Andolsun ki Yusuf ve kardeşlerinde, (almak) isteyenler için ibretler vardır.
10-Anlaşılması,akıl erdirilebilmesi için Kuran nasıl indirilmiştir.ayet numarası ve ayeti yazınız
a.Parça parça
b.Arapça bir Kuran
c.Sır dolu bir Kuran
d.hepsi
2. Anlayasınız diye biz onu Arapça bir Kur'an olarak indirdik.
pc de değildim abla ancak müsait olabildim affola
nurşen abla cevaplamıştı ama bende cevaplamak istedim..yeni sorularla devam inş.