Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Nisan 2014, 10:43   Mesaj No:18

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Memleket:ANKARA
Konular: 555
Beğenildi:1087
Beğendi:252
Takdirleri:10770
Takdir Et:
Standart Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım

16-Davetçi kadınlar Yusuf'un güzelliği karşısında şaşırıp kaldılar,ellerini doğradılar.Onu görünce sarfettikleri sözler ne olmuştur.ayet numarası ve ayeti yazınız

a.Allah'a yemin olsun ki bu bir insan değil
b.bu köleyi bize sat
c.Allahım biz böyle güzellik görmedik
d.Onun güzelliği takvasından geliyor olsa gerek

Kadınların kendisini yermesini işitince onları davet etti; koltuklar hazırladı; geldiklerinde her birine birer bıçak verdi. Yusuf'a: «Yanlarına çık» dedi. Kadınlar Yusuf'u görünce şaşıp ellerini kestiler ve «Allah'ı tenzih ederiz ama, bu insan değil ancak çok güzel bir melektir» dediler.(Yusuf-31)

17-Bütün davetlilerin arasında evin hanımının, Yusuf'a yaptığı ahlaksız teklifi kabul etmemesi,emri yerine getirmemesi durumunda ,tehditi ne oluyor..ayet numarası ve ayeti yazınız

a.kesinlikle hapse atılacak
b.para cezasına çarptırılacak
c.kardeşleri alıkonulacak
d.babasıhapse atılacak

Kadın dedi ki; «İşte siz beni bu delikanlı yüzünden kınadınız. Ben onu yatağıma çağırdım, fakat aşırı bir namusluluk tepkisi ile isteğimi reddetti. Ama kendisine emrettiğim işi yapmaz ise, kesinlikle hapse atılarak burnu yere sürtülecektir.(Yusuf-32)

18-Yusuf,kendisine hayran kalan kadınların açık davetiye çıkarmasından ve bu tahrikler karşısında zaafa düşerim korkusuyla, bu tuzak girişimlerinin bertaraf etmesi konusunda Rabbinden nasıl yardım istemiştir.Kaçıncı ayettir

a.35
b.33
c.34
d.36

Yusuf: «Rabbim! Hapis benim için, bunların istediklerini yapmaktan daha iyidir. Eğer tuzaklarını benden uzaklaştırmazsan onlara meyleder ve bilmeyenlerden olurum.» dedi.

19-Allah'ın rahmetinden kimler ümidini keser.ayeti ve numarasını yazınız

a.namussuz olanlar
b.günahkarlar
c.takva sahipleri
d.kafirler toplumu

Ey oğullarım! Gidin de Yusuf'u ve kardeşini iyice araştırın, Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Çünkü kâfirler topluluğundan başkası Allah'ın rahmetinden ümit kesmez.(yUSUF-87)

20-Yusuffun zindan arkadaşlarına,nazikçe ilk bahsettiği ,inancın temel ilkelerinden biri olan, konu hangisidr.ayeti ve numarasını yazınız

a.namazınızı kılınız
b.namahreme bakmayın
c.benim gibi olun
d.Allaha ve ahiret gününe inanın

(Yusuf) dedi ki: Size yedirilecek yemek gelmeden önce onun yorumunu mutlaka size haber vereceğim. Bu, Rabbimin bana öğrettiklerindendir. Şüphesiz ben Allah'a inanmayan bir kavmin dininden uzaklaştım. Onlar ahireti inkâr edenlerin kendileridir.
(Yusuf-37)