Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Nisan 2014, 23:32   Mesaj No:65

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Cinsiyet:bayan
Yaş:44
Mesaj : 7.406
Konular: 425
Beğenildi:2310
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri "Lalü Aşk" kardeşimiz

Alıntı:
fathaeytal Üyemizden Alıntı Mesajı göster
tatlı çorba

Kullanılan Malzemeler:
1 Kg kurutulmuş Kuşburnu veya ½ Kg. Kuşburnu Marmeladı
100 gr. Kuru Üzüm
1,5 Kg. Toz şeker
½ Kg. Yarma (Gendime)
100 gr. İncir (İstenirse)
100 gr. Kuru Fasulye
100 gr. Kayısı
100 gr. Erik (istenirse)
250 gr. Fındık
1 su bardağı un
tuz

Hazırlanışı:
Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür. Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve yine önceden iyice pişirilen fasülye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılıp bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı,üzüm,erik,incir )pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan çorba üzerine dövülmüş fındık serpilerek servis yapılır.



aslında tatlı ama kıvamından dolayı sanırım çorba deniliyor.aşureye benziyor kıvamı.

bayramlarda özellikle yapılıp gelenlere ikram ediliyor.
evet aşureye benziyor ama eşim tarafı bu çorbayı sadece yarma ile yapıyorlar ben pek beğenmedim

belki bir kez yediğimdendir

yozgatlıların da yaptığı bat var mercimekli bulgurlu biraz sulu kısır gibi birşey ilk yediğimde beğenmedim ama şimdi olmazsa canım istiyor