Alıntı:
fathaeytal Üyemizden Alıntı
tatlı çorba Kullanılan Malzemeler: 1 Kg kurutulmuş Kuşburnu veya ½ Kg. Kuşburnu Marmeladı 100 gr. Kuru Üzüm 1,5 Kg. Toz şeker ½ Kg. Yarma (Gendime) 100 gr. İncir (İstenirse) 100 gr. Kuru Fasulye 100 gr. Kayısı 100 gr. Erik (istenirse) 250 gr. Fındık 1 su bardağı un tuz Hazırlanışı: Kuşburnu iyice pişirilerek ezilir önce süzgeçten sonra elekten geçirilerek süzülür. Başka bir kapta iyice pişirilen yarma ve yine önceden iyice pişirilen fasülye süzülen suya katılır, un su ile karıştırılıp bulamaç halinde üzerine ilave edilir bir taşım kaynatılır. Başka kapta diğer malzemeler (kayısı,üzüm,erik,incir )pişirilerek şekerle birlikte karışıma ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra, soğumaya bırakılır. İyice soğutulan çorba üzerine dövülmüş fındık serpilerek servis yapılır. aslında tatlı ama kıvamından dolayı sanırım çorba deniliyor.aşureye benziyor kıvamı. bayramlarda özellikle yapılıp gelenlere ikram ediliyor. |
evet aşureye benziyor ama eşim tarafı bu çorbayı sadece yarma ile yapıyorlar ben pek beğenmedim
belki bir kez yediğimdendir
yozgatlıların da yaptığı bat var mercimekli bulgurlu biraz sulu kısır gibi birşey ilk yediğimde beğenmedim ama şimdi olmazsa canım istiyor