Cevap: Yusuf Suresini Sorularla Tanıyalım 36-Kral kadınlara''Yusuftan yaralanmaya kalktığınızda maksadınız neydi' diye sorduğunda orada bulunan kadınların cevabı ne olmuştur..ayeti ve numarasını yazınız a.vallahide o o en büyük yalancılardandır b.Allaha yemin olsunki biz ondan en ufak bir kötülük görmedik c.biz zaten olay anında orada değildik..çok bilgimiz yok d.şüphesiz senin hanımın hatalı,biz Yusufa yan gözle bile bakmadık 37-gerçekten Allah..................başarıya ulaştırmaz..doldurunuz ve ayeti numarasını yazınız a.iftira edenleri b.gayret etmeyenleri c.hainlerin hilesini d.şeytana uyanları 38-*şimdi gerçek ortaya çıktı *evet ben onun erkekliğinden yararlanmak istedim *muhakkak o sözü doğru olanlardandır yukarda verilen sözler kime aittir.ayeti ve numarasını yazınız a.hapishane arkadaşı b.davetli kadınlar c.kralın hanımı d.Yusufun kardeşleri 39-Ben nefsimi temize de çıkarmam.çünkü nefis...........................boşluğu doldurunuz.ayeti yazınız a.her insanda vardır b.çok şey ster c.daima kötülüğü emreder d.asla memnun olmaz 40-kral Yusuf'a ''sen bugün yanımızda bir makam mevki sahibi ,güvenilir birisin! dediğinde Yusuf'un cevabı ne olmuştur a.şimdimi aklınız başınıza geldi b.beni bu ülkenin hazineleri üzerinde görevlendir c.sizden hiçbir şey istemiyorum d.Allah'ın peygamberine bunları yaptığınız için hiç affedilmeyeceksiniz