Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Nisan 2014, 01:22   Mesaj No:7

mehmet akif2

Medineweb Emekdarı
mehmet akif2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:mehmet akif2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13402
Üyelik T.: 25 Şubat 2011
Arkadaşları:11
Konular: 425
Beğenildi:2308
Beğendi:4896
Takdirleri:3818
Takdir Et:
Standart Cevap: Sitedeki,cami imamlarına ithafendir...

Alıntı:
umut628 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar sorunu genellemek yanlış olur.Her meslek de (ben imamlığı meslek olarak görmüyorum) ehliyet liyakat sorunu vardır nadirende olsa ,bu imamlık için de geçerlidir.Ben köyede görev yaptığım için halkla birebir maddi manevi her türlü derdiyle hemhal içerisindeyim.Bizim namaz kıldırmadan öte birçok sorumluluğumuz var.Diyanet hutbelerini küçümser şekilde karikatürler hiç yakışmamış.Diyanetin geriye doğru hutbelerini karıştırıp okuyacak olursanız bu dönemde eskiye nazaran çok kaliteli hutbe konuları olduğunu görürsünüz.Olaya hem halk hemde imam açısından baksak iyi olur.Halkı aydınlatmak bizim işimiz fakat ;en ufak bir yerinde çiban çıkan insanımız doktor doktor gezip çare aramakta manevi hastalıklarını görmezden gelip bu işin uzmanına gitmemektedir.Günümüzde ibadet yapmanın ve bilgiye ulaşmanın önünde hiç bir engel yoktur.İnanın ;17 yıldır yıllık izin kullanmadım.bizler halkla iç eiçeyiz.öğleden ve ikindiden önce cami dersleri ,kışın akşam dersleri ,yazın çocuklarımızın yaz kursları devamlı faaliyet içerisindeyiz.fakat yazılanlar sanki imamların yan gelip yattığı havasını vermektedir.Eskileri eğitmek çok zor kuruya şekil vermek gibi biz çocuklarımıza eğilececeğiz.onların üzerine düşersek, titrersek şuurlu müslüman nesil ortaya çıkar.