Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Nisan 2014, 22:52   Mesaj No:14

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: Sitedeki,cami imamlarına ithafendir...

Alıntı:
umut628 Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Yazınızı okudum.edebi yönü anlatılmak istenen konu gayet güzel.Bu yazdığınız 2002 den önceyse anlarım.ancak şu an öyle bir baskı yok.Diyanetin özellikle mehmet görmez zamanındaki hutbeleri içerik yönünden güzel konular.sanki her cuma ağaçtan böcekten bahsediliyor intibaı var.
2002 den önce bırakın hutbeyi müezzin bir arkadaşım yeni doğan cocuğuna (üveys ) ismini verdiği için 5-10 defa karakola gidip ifade verdiğini biliyorum.Böyle sıkıntılı ve baskıcı zamanları da yaşadık.
Eywallah arkadaşım Teşekkürler..
Bir roman vardı gençliğimde okumuştum ,İmamın manken kızı diye belki duymuşsunuzdur bilemem lakin istisinalar elbetdeki vardır ,güzel anlatıyordu o konumdaki insanları,Demiştiniz belkide cuma namazıan gitmiyor yada iyi kulak vermiyorsunuz diye ,Burda şunu belirtmek isterim gidiyorum ve iyide dinliyorum,ve ayrıca hutbeler eseri vardır yazarı aklımda değil,kitap işyerinde ordaki konular genelde cuma hutbelerinde baz alınır yani her sene aynı konular yenilenir,bizim burda böyle sizin oralarda başkasa bilemem..
Demek istediğim yada asıl konuyu açan arkadaşın demek istediği Gerçekler dile getirilirken hakkın doğrultusunda ve onun rızası hedefinde olsun,yoksa zaten hutbe bitdikten sonra namaz çıkışında akılda hutbenin H si bile kalmaz insanımızda...
Surçu lisan etdiksek af ola Hayırla..