Cevap: Sitedeki,cami imamlarına ithafendir...
Hangi konu olursa olsun. Saldırma psikoloji ile giriş yaparsanız karşı taraf savunma psikolojisine girer farkında olmasa bile. Derdimiz üzüm yemek ise ne ala..
Zülküf Ağa'nın sorusuna gelince, halisane ve iyi niyetle sorulan ve çözüm arayan bir kardeşimiz olduğunu biliyorum. Bazen ayakları yere basmasa da yerçekimi kuvvetinin de ilahi bir ayet olduğunu hatırlattığımızda iniyor sağ olsun.
Diyanetin salısını da gördük perşembesini de. Yeşilay Kızılay Yeşillik ot böcek konulu hutbelerini de okuduk mavi Marmara,Davos davasının kürsülere taşıyan dönemi de.
Diyanetin salısını da perşembesini de tanımayan Allah'ın emrettiğini anlatani okuyan muhterem hocalarımızı da gördük.
Ama artık şunu bilin ki ARTIK diyanet eski diyanet değildir. İlim irfan eğitim irşad derdi olan, camii dersleri ile, kursları ile serbest kürsüsü ile bilgin VE HÜR imamları ile hizmet sunuyor .
Bilgisiz okumayan imam artık barınamıyor. personelini her sene MERKEZİ SINAV hesaba çeken bir diyanet var artık.
Bütün imamları vaaz kurslarına tashihi huruf derslerine hutbe hazırlama kitlelere irşad edebilme eğitimlerine ağırlık vermektedir. Artık camileri eğitim merkezine çevirmiştir.
imama Camide neden anlattın ne anlattın ne konuştun hesap sorma dönemi kapanmıştır. Neden anlatmadın neden suskunsun neden cemaatinde kalite yok neden uyuyorsun neden çocukları yetiştirmiyorsun hesabının sorulduğu dönem var.
size şunu kesin bir dil ile söyleyeyim ki, diyanet eski donuk/yasakçı diyanet değildir. İmamlar eski ölü/cahil imamlar değildir.
cemaatim yok diyenleri fırçalayan diyanet vardır. Cemaatin yoksa camiye gelmiyorlarsa sen ayaklarına gideceksin diyen diyanet var Allaha şükür.
Hiç bir kimse artık diyemez ki, İMAMA soru sordum cevap alamadım. Ders almak istedim vermedi. Kitap istedim vermedi. Benimle ilgilen dedim ilgilenmedi. DİYEMEZ.EĞER VARSA BU İDDİA VE KANITLARSA DİYANET O İMAMA HESAP SORACAKTIR.
Geçen sene camii dersleri ile onlarca öğrenci mezun ettik. Mezun olanların hepsine Kuran mealini okuttuk. Meal soruları ile yarışmalar düzenledik. Hepsine zaruri fıkıh öğrettik. Hepsine birer meal ve ilmihal hediye ettik ücretsiz. öğrencilerin hepsi öne geçip namaz kıldıracak seviyeye geldi.
Camii dersleri, yaz kuran kursları, süresiz kurslar, yetişkinlere yönelik kurslar, okul dışı talep kursları, evlere kuranı taşıma çay sohbet girişimleri....
yani artık cumadan cumaya irşad hutbeden ibaret değildir. Her günümüz cuma her saatimiz okul her zamanımız eğitim ile geçiyor. Diyanet bunu düzenli bir şekilde teftiş de ediyor. Hesap da soruyor.
diyanette sarhoştan kumarbazdan hastadan mahkumdan boşanandan huzursuzdan yetimden öksüzden bana necilik devri kapandı.
Görevlisine şunu soruyor sarhoşa o kumarbaza İslam'ı götürdün mü ve netice aldın mı sorusunu sorar hale geldi.
Diyanet dağıtmam için bana 1000 adet kuranı kerim yüzlerce kitap gönderdi ücretsiz. Her eve bir adet kuranı kerim ve ilmihal hediye ettik. DEMEM O Kİ DİYANET ARTIK ESKİ DİYANET DEĞİLDİR.
Yeter mi? Hayır tabii ki.İnşallah daha güzel bir diyanet daha güzel bir irşad daha güzel bir eğitim hızla ilerliyor.
__________________ Büyükler fikirleri, Ortalar olayları, Küçükler kişileri tartışır.
|