Cevap: İbrahim Suresini Sorularla Tanıyalım 1.İbrahim suresi kaç ayettir?
A)40
B)32
C)25 D)52 2.İbrahim suresi hangi dönemde nazil olmuştur? A)mekke
B)medine
3.İbrahim suresine göre ''haktan uzak sapıklık içinde olanlar''aşşağıdakilerden hangileri değildir?
A)Dünya hayatını ahirete tercih edenler
B)Allah yolundan alıkoyanlar
C)onun eğriliğini isteyenler D)namazını kılan.zekatını verenler Dünya hayatını ahirete tercih edenler, (insanları) Allah yolundan çevirip onu eğri ve çelişkili göstermek isteyenler var ya, işte onlar derin bir sapıklık içindedirler.(İbrahim-3)
4.Artık Allah dilediğini......ve dilediğini......?noktalı yerlere aşağıdakilerden hangileri gelmelidir?
A)düzeltir-bırakır
B)mükafatlandırır-cezalandırır
C)doğru yola iletir-doğru yoldan ayırır D)saptırır-doğru yola iletir
Allah dilediğini saptırır ve dilediğini de doğru yola eriştirir; güçlü olan, Hakim olan O'dur.(İbrahim-4)
5.Sureye ismini veren hz.İbrahim'in duası hangi ayetler arasında geçmektedir?
A)34-40 B)35-41
C)25-28
D)30-35
İbrahim şöyle demişti: «Rabbim! Bu şehri güvenli kıl; beni ve oğullarımı putlara tapmaktan uzak tut.»
«Rabbim! O putlar çok insanları saptırdı; bana uyan bendendir, bana karşı gelen kimseyi Sana bırakırım; Sen bağışlarsın, merhamet edersin.»
«Rabbimiz! Ben çocuklarımdan kimini, namaz kılabilmeleri için Senin kutsal evinin yanında, ziraata elverişsiz bir vadiye yerleştirdim. Rabbimiz! İnsanların gönüllerini onlara meylettir, şükretmeleri için onları ürünlerle rızıklandır.»
«Rabbimiz! Doğrusu Sen gizlediğimizi de, açığa vurduğumuzu da bilirsin. Yerde ve gökte hiçbir şey Allah'tan gizli kalmaz.»
«Rabbim! Beni ve çocuklarımı namaz kılanlardan eyle. Rabbimiz! Duamı kabul buyur.»
«Rabbimiz! Hesap görülecek günde, beni, anamı babamı ve inananları bağışla.»
(İbrahim-35-41)
__________________ Selam Hidayete Tabi Olanlara
Kur'an Senin Lehinde ve Aleyhinde Hüccettir(Müslim)
|