Alıntı:
nurşen35 Üyemizden Alıntı
Hoşgeldin Erkam Turabii, misafirliğin hayırlı ve uğurlu olsun. Hemen sorumu sormak istiyorum.
Van'ın en meşhur yemeği nedir , tarif eder misin?
Sitemizde sizi yazar olarak tanıdık, başka bir mesleğiniz varmı? |
Değerli büyüğüm hosbulduk ,
Vanın yemek kültürü sayılmakla herhalde bitmez,Çünkü medeniyetler beşiği olduğu için süre gelen yemek çeşitleri halen devam etmekte,Örnek vermek gerekirse;
1)-Van kahvaltı kültürü ile meşhurdur, genelde büyük şehirlerde Van kahvaltı sofrası diye açılan yerler mevcut bulunmakta.
2) keledoş dediğimiz yeresel yada aşiretsel olarak yapılan yemek türüdür.
3) Ayran aşı dediğimiz bi tür yemek daha varki bu genelde özel yapılır misafire göre..
daha niceleri varki yeni yeni tatmaya başladım çünkü memleketime uzun süreden sonra yeni yerleştim...
Diğer sorunuz yazarlıkla alakalı , O kadar da değilde yazarlık ,lakin yazmayı seviyom ,oda herhalde bi aralar tek kalmaktan olacak ki epey yazmışım sonra gec farketdim
)
Düşünce ufkunu zorlamayı seviyom, Araştırmayı daha çok seviyom yeterki bir şey kafada takıla dursun sonuç alana kadar irdelerim...
İnsanlarımız özgüvenlerinden dolayı yazmaktan çekinir ,lakin bir denedikten sonra insan beynindeki b
ellek hafıza kartını pc takar gibi gözün önüne gelir ve hafızayı çalıştırmaya başlar yeterki bellekteki birikimini islami kullansın ...
Umarım açıklayabilmişimdir.