7)Allah ayetinde su ihtiyacımızı nasıl karşıladığını söylüyor?
●dağdan çıkararak
●meleklerle göndererek
●hepsi
hepsi Ayet (19 _ 22) Biz yeryüzünü yayıp önünüze srdik. Dağlardan yerleştirdik. Biz bulutları yağmurla yüklemek üzere rüzgarlar sevkederiz. Böylece gökten yağmur yağdırırız.
8)iblisin azdıayacağını söylediģi kullar kimlerdir?
●imanlı kullar
●temiz kular
●ihlaslı kullar
.temiz kullar Ayet (40) Ancak kullarından gönlü temiz samimi olanları azdıramam.
9)Allah cc cinleri neyden yaratmıştır?
●balçıktan
●dumansız zehirli bir atesten
●kumdan
dumansız zehirli bir ateşten Ayet (27) Cinleri daha evvel dumansız alevli bir ateşten yarattık.
10)Allah cc insanı kuru balçıktan yarattığını hangi ayette söylemektedir?
●23
●25
●26
26 'Gerçekten biz insanı kuru bir çamurdan şekillenebilen bir balçıktan yarattık.
11)Rabbimiz insanı yaratıp ruhunu üflediğinde; meleklerden ne yapmalarını istemistir?
●ona secde etmelerini
●onu eğitmelerini
●onu sorguya çekmelerini
ona secde etmelerini Ayet (29) Ona şekil verip yaratılışını tamamladığım ve içine ruhumdan üflediğim zaman derhal onun için secdeye kapanın demişti.
12)iblis neden kovuldu?
●Ademe hakaret ettiğinden
●Ademe secde edenlerle olmaktan çekindiğinden
●hepsi
Ademe secde edenlerle olmaktan çekindiğinden Ayet (31) Fakat İblis hariç .O secde edenlerle beraber olmaktan ısrarla kaçındı.
13)iblisin insana secde etmeme sebebi nedir?
●kendinden küçuk olduğu için
●kendinden sonra yaratıldığı için
●kendisinin daha üstün olduğuna inandığı icin
kendisini daha üstün golğuna inandığı için için ayet ( 33) İblis ' ben kurumuş balçıktan yarattığın insana asla secde etmem.
14)Allah iblise ne zmana kadar lanete müstehaksın demistir?
●1ay'a kadar
●ömrünün sonuna kadar
●kıyamete kadar
kıyamete kadar Ayet (37_38) Allah da ' Peki öyle olsun Belli vakte kadar (kıyamet) sana istediğin süre verilmiştir.
Abdülmelik hocanin sorularina bakinca basit kaliyo ama benim adım hıdır elimden gelen budur
Kolay gelsin