Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Nisan 2014, 23:47   Mesaj No:76

İslaminesil

Medineweb Emekdarı
İslaminesil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:İslaminesil isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 40187
Üyelik T.: 20 Mart 2014
Arkadaşları:0
Memleket:Wan
Konular: 316
Beğenildi:1428
Beğendi:590
Takdirleri:598
Takdir Et:
Standart Cevap: Bu Haftanın Misafiri "eRkam_turabii" kardeşimiz

Alıntı:
ahde_vefa Üyemizden Alıntı Mesajı göster
hoşgördüm inşaAllah abi sende hoşgeldin,,,
Müslümanlar olarak gerçek anlamda sabrı bilmiyoruz ,,,sence sabır nedir nerde sabır göstermek gerekiyor,,,bizlere sabrın anlamını anlatırmısın,,,,

Hosbulduk Abla.
Aslında sabır denince aklımıza genelde bu gelir işte kaza ve musibetler..Cevremizi iyi analiz etdiğimizde belalarda sabır deriz lakin Sabır ayetlerde namazdan önce gelir;Allah diler ki;
Allahtan sabırla ve namazla yardım isteyin,Allah elbetdeki sabredenlerle beraberdir..bakara süresi

bize düşen acaba sabredip güzel mükafatları almak mı ? yoksa
sabretmeyip acalece gelecek olan lezzetlerin sonuçlarına katlanmak mı?

Neye Sabır,
Allahtan gelecek bela ve musibetlere mi
nefislerin hevasına mı
kafirlerin zulümlerinemi
kötü komsuyamı?
Zalim idareciyemi
Hastalığa karşı sabır
Anne babaya karşı sabır...
sabır sabır sabır ....

Herseye sabır....

haksızlığa karşı sabır Hayır....
Zalime karşı sabır Hayır....

Hayatın idamesinde insanların da fıtrı yapılarını göz önünde bulundurduğumuzda imtihan gereği basala bela musibet yada vs gibi sabrı zorlayaı sebebler karşımıza çıkabilir ,burda uygulanması gereken metod ve yöntem elbetdeki Allah resulünün yaptıklarıdır,
gün geldiğinde ammar ailesine sabredin karşılığında cennet var diyebilir gün geldiğinde aksam namazını hayberde kılacaz diyebilir....
Burda çıkarılması gereken dersler gücün ve kuvvetin yer ve zaman kullanımıdır...Günlük hayatda sabrımızın zorlanması genel itibarı ile avam tabaka sınıfını cıkarırısak ortamdaki arkadaşlar ve çevremizdir ,Cünkü Müslüman Allahtan gelene bas göz üstüne dediği için ona herdaim sabırlıdır..lakin kuldan gelene tahammül edilmesi gereken yerde edilir gereken yerde de Hz ibrahimin metodu gibi karşılarına balta ile çıkılabilir..

Herseyi Allahtan bilip hastalıkta bela ve musibetlerde akla gelebilecek herseyde sabretmek Allah resulünün hasletlerindendir.

Allah c.c. buyur ki;
Sabredenlerin mükafatını, yapmakta olduklarının daha güzeliyle vereceğiz. Nahl süresi

Allah sabredenleri sever. Ali İmran