kadınların ata binme konusundaki çekince,hepimizin malumudur ve katılıyorum.ortam müsait ve haram bakışlardan uzak ise bana göre doğal haklarıdır..bunun haramla alakası yok..verdiğiniz hadisi şerifin kastı budur..haram olan ata binmek değil ,bindiği ortam ve mahremiyeti ihlaldir...
araba kullanma konusunda ,hadisi şerif delil gösterilerek verilen düşünce tamamen saçmadır,zoraki bir yorumdur..o zaman araba yoktu ki Resulullah araba hakkında konuşsun..
90 km konusunda ise,o zamanlar insanlar 90 km yi 2-3 gün katederlerdi..ve yolculuk tehlikeli,meşakatli,yol emniyetli değil,talan tecavuz söz konusuydu..bir kervanı onlarca koruma korurdu..şimdi ise 90 km 30 dk da biter..yani şartlar eşit değil..bir kadının yol emniyeti varsa,maddi manevi namusu zaradan uzak ise,yolculuk yapabilir...eğer zarar görme tehlikesi var sa 90 metrede yol alsa,haramdır yalnızlığı...
en korkunç olanı ise lanetlemek...!
islami hükümler konusu,fikirlerden izm lerden siyasi görüşlerden uzak tutulmalıdır..ben haklı olayım diye islami hükümleri lastikleştirirsek,harama helal ,helala haram damgası vurursak,kabirde rahat bırakmazlar..!
saygılar..