Konu Başlıkları: "Allah" sizi korusun
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2014, 01:22   Mesaj No:24

NİSAREYYAN

Medineweb Sadık Üyesi
NİSAREYYAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:NİSAREYYAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 22593
Üyelik T.: 07 Aralık 2012
Arkadaşları:26
Konular: 29
Beğenildi:17
Beğendi:0
Takdirleri:10
Takdir Et:
Standart Cevap: "Allah" sizi korusun

Alıntı:
Zeus Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben kuranın insan yaşamına, akışına, dünya üzerinde ki gözlemine, toplumların sorunlarına. Kişinin Hak ve Hukukuna ne kadar cevap verebildiğini merak ediyorum. Bu kadar iddalı bir kitabın "Kusurlarını" bulmaya benim ilmim yetmez. Benim inancıma gelince, bunun ne önemi var ki ? Sadece bu dini öğrenmek istiyorum. ve kendimce sorular soruyorum. Tabii olacağım için değil sadece bu din hakkında bilgim olmadan ölmek istemiyorum o kadar. Kuranı açıp oku demişsin dostum, sence bunu o kitabın inananları ile okumak daha verimli olmaz mı ? Benim kimsenin iyi niyetini suistimal etme gibi bir neyitem yok, önce buna emin ol. Ama bu kitap madem Allahın sözlerini iceriyor emirlerini aktarıyor neden bunu başka kulların açıklamalarıyla açığa kavuşacak şekilde göndermeyi seçti ki ?
Ve benim hakkımda kötü niyetli olduğumu düşünen arkadaşlarada cevaben “De ki, gönlünüzdeki duyguları saklasanız da, açıklasanız da Allah hepsini bilir.” Âl-i İmrân sûresi (3), 29
Azim olan Allah ne güzel ne doğru söyledi.

niyetinizi öğrenmek istememiz de haksız değilmişiz ki bunları duyabildik
keşke enbaşında bunları söyleseydiniz
burada sorularınızın cevabını bulabileceğiniz hocalarımız var elhamdülillah
benim ilmim de tabiki yeterli değildir
ama şu cümleniz için:
''bu kitap madem Allahın sözlerini iceriyor emirlerini aktarıyor neden bunu başka kulların açıklamalarıyla açığa kavuşacak şekilde göndermeyi seçti ki ? ''

size şunu söylemeliyim bu sözününüzün cevabı Kuranı kerim de çok yerde mevcuttur;
''Allah, müminlere kendi özlerinden bir peygamber göndermekle onlara karşı lütufta bulundu. Bu peygamber onlara Allah'ın ayetlerini okuyor, onları arındırıyor, kendilerine kitabı ve hikmeti öğretiyor. Oysa onlar daha önce açık bir sapıklık içinde idiler.'' ali imran 164 te olduğu gibi

sorularınızı bu uslupla rahatça sorun kardeşim eminim tatmin edici cevapları duyacaksınız
selametle