Konu Başlıkları: "Allah" sizi korusun
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Nisan 2014, 15:18   Mesaj No:28

ali70

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:ali70 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36490
Üyelik T.: 14 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Konular: 38
Beğenildi:240
Beğendi:586
Takdirleri:449
Takdir Et:
Standart Cevap: "Allah" sizi korusun

Alıntı:
Zeus Üyemizden Alıntı Mesajı göster
Ben kuranın insan yaşamına, akışına, dünya üzerinde ki gözlemine, toplumların sorunlarına. Kişinin Hak ve Hukukuna ne kadar cevap verebildiğini merak ediyorum. Bu kadar iddalı bir kitabın "Kusurlarını" bulmaya benim ilmim yetmez.
Eyvallah. Hoşgeldin aramıza...

Alıntı:
Benim inancıma gelince, bunun ne önemi var ki ?
Benim için önemli ama. İnancın var veya yok senin için önemli olmayabilir. Ben sadece seni tanımak istedim. Sen gizli kalmak istiyorsun. Bana da hak ver. Yediğim yemeğin içindeki malzemeleri öğrenmek istedim hepsi bu...

Alıntı:
Sadece bu dini öğrenmek istiyorum. ve kendimce sorular soruyorum.
Elbette ki hakkın. Samimi niyetle soruyorsan eyvallah. Burada çok değerli arkadaşlar var, size yardımcı olacaklardır.

Alıntı:
Tabii olacağım için değil sadece bu din hakkında bilgim olmadan ölmek istemiyorum o kadar.
Tabi olacağım için değil demişsin. Niye önyargılı davranıyorsun ki... Hem bana kalırsa senin bilgin pek de yabana atılacak cinsten değil gibi. Amacınız islamı ve Kur'anı öğrenmek ise, sizi tebrik ediyorum. Genelde insanlar öğrenmekten ziyade kaçmayı tercih ediyor.

Alıntı:
Kuranı açıp oku demişsin dostum, sence bunu o kitabın inananları ile okumak daha verimli olmaz mı ?
Haklısın. İnananlar ile okumak daha verimli olur. Ama yine de derim ki, aç önce kendin bir oku. O kadar korkma.

Alıntı:
Benim kimsenin iyi niyetini suistimal etme gibi bir neyitem yok, önce buna emin ol.
Tamam, emin oldum...

Alıntı:
Ama bu kitap madem Allahın sözlerini iceriyor emirlerini aktarıyor neden bunu başka kulların açıklamalarıyla açığa kavuşacak şekilde göndermeyi seçti ki ?
Bir yolcu uçağı düşün. Uçak kullanmayı bilmeyenlere, kullanma kılavuzunu ellerine verip, çalışın yarın uçağı kullanacaksın deseler... Böyle bir pilotun kullandığı uçağa biner misin? Yoksa uygulamalı olarak öğrenen bir pilotu mu tercih edersin?
Ya da
Çok basit bir örnek: Ortaya bir yemek koysanız. Bu yemek hakkındaki düşünceleriniz ne diye 5 kişiye sorsanız, aynı cevabı mı alırsınız?
Dünyada ne kadar kafa varsa o kadar da düşünce var.
Elbette ki bir peygamber olmasa, kutsal kitap hakkında insanlar pek çok konuda ihtilafa düşerlerdi. Öyle olduğu halde bile herkes kendi aklını beğendiğinden, peygamberinden uzaklaşanlar arasındaki anlaşmazlıkları görüyorsundur. Ama bilmelisin ki bu durumda yanlış olan islam değil, yanlış olan biziz...

Alıntı:
Ve benim hakkımda kötü niyetli olduğumu düşünen arkadaşlarada cevaben
Bir an öyle hissettim. Değilse özür dilerim. Hata benim ve hatamı her zaman kabul ederim.

Alıntı:
“De ki, gönlünüzdeki duyguları saklasanız da, açıklasanız da Allah hepsini bilir.” Âl-i İmrân sûresi (3), 29
Eyvallah. İşittik ve itaat ettik.