07 Mayıs 2014, 12:32
|
Mesaj No:34 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: MERYEM Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: NİSAREYYAN Üyemizden Alıntı
28.Hangisi Meryem suresinde adı geçen peygamberlerden değildir? A.Hz İshak B.Hz Yakup C.Hz Harun D.Hz. Davud D.Hz Davud 29.Sapık yolda olanlara Allah (c.c) ın mühlet verdiğini bildiren ayet hangisidir? A.45 B.65 C.75 C.75 '' Kim sapıklık içindeyse Rahman olan Allah ona istediği kadar süre versin sonunda vaat olundukları şeyi azap olarak veya kyamet olarak gördükleri zaman kimin yerinin daha kötü ve iradesinin zayıf olduğunu bilecekler 30.Surede Hz İdris ten nasıl bahsedilmiştir? A.Sadık bir peygamber olduğundan B.Ailesine namaz kılmayı emrettiğinden C.Zekatı veren bir peygamber olduğundan Bu soruda İdris Peygamberden için özü sözü doğru biri idi ayet 56 şıklar arasında bulamadım 31.Hangisi Hz İbrahim in babasına hitap ediş şeklidir? A.Ey babam B.Babacığım C.Sevgili Babam B. Babacığım Ayet 43 '' babacığım bana senin bilmediğin bir ilim verildi. Ohalde uy ki seni doğru düzgün bir yola ulaştırayım. 32. Surede ifade edilen Rasul peygamber aşağıdakilerden hangisidir? A.Hz Muhammed sav B.Hz Yahya C.Hz Musa C.Hz musa Ayet (51) '' Ey Peygamber bu kitapta Musa'yıda an. Gerçekten o seçilmiş bir kimseydi. 33.Hangisi Meryem suresinde geçen mucizelerden değildir? A.Yahya aleyhisselama çocukken bilgelik verilmesi B.Hz İsa nın kundakta iken konuşması C.Hz İsa nın Allah cc ile konuşması C.Hz İsa'nın Allah CC ile konuşması 34. 40. ayette geçen ‘’varisçi’’ ifadesi ile kim kastedilmiştir? A.Malların bırakılacağı evlat B.Hz İsa C.Baki olan Allah B.Hz İsa 35.Rabbinin katında daha iyi ödül kazandırıcı ve daha mutlu akıbete erdirici olarak ifade edilen ne olarak geçmektedir? A.sevaplar B.kalıcı salih ameller C.ecirler D.peygamberler B. kalıcı salih ameller Ayet 76 36.Meryem suresinde Allah cc Zekeriya kıssasını nasıl ifade eder? A.ibret verici olarak B.Rabbinin rahmetinin anılması olarak C.mucizevi olarak A. ibret verici 37.Hz İbrahim in babasını ‘’bana tabi ol’’ demesiyle ayetin devamında neyi amaçladığı söylenebilir? A. Kavminden çıkarmak B.putlarını kırmasını istemek C.düzgün bir yola ulaştırmak | C.düzgün bir yola ulaşmak Ayet 43 |
| |