Limonlu Cheesecake
Limonlu Cheesecake
2 yumurta
600 gr labne
1 pkt krema (200 ml)
1 su bardağı şeker
1.5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
yarım limon kabuğu
vanilya
tabanı için:
2 pkt kepekli veya yulaflı bisküvi
2 kaşık tereyağı
Öncelikle bisküvi tereyağı ile rondodan geçirilip yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba bastırılarak yayılır.Daha sonra buzdolabına koyarak dinlenmesi sağlanır
Krema için;
labne ve krema 1 dk mikserle çırpılır sonra şeker eklenip teker teker yumurtalar da hafif karıştırma ile yedirilir.
Ardından un nişasta vanilya ve limon kabuğu rendesi eklenip tekrar kaşıkla karıştırıp buzdolabından çıkardığımız bisküvili tabanın üzerine ilave edilir. kalepçeli kalıp alüminyum folyoyla kaplanıp içerisinde biraz su olan fırın tepsisine oturtulur cheesecake in çatlaması önlenir bu önemli bir püf nokta(isterseniz bunun yerine fırına su dolu yanmaz bir kap da koyabilirsiniz)
175 derecede üzeri çok az pembeleşene kadar (tahmini 25 30 dk) pişirilir anlamak için kalıbı hafifçe salladığımızda ortası hafif sallanıyor olacak
piştikten sonra fırının içinde kapağı açık bi şekilde soğutuyoruz direk dışarı alınca da çatlar
sosu için
1.5 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
1 limon suyu ve kabuğu
yarım çay kaşığı zerdeçal (renk vermesi için
)
1 tatlı kaşığı vanilya
sos malzemesini (vanilya dışında) muhallebi gibi karıştırarak pişirip kaynayınca vanilya ekleyin.
Ilıdıktan sonra ılımıl olan cheesecake in üzerine döküp 5-6 saat buzdolabında bekletin
Ben geceden yapıyorum cheesecaki
Tarifi aldığım yerde sos için jöle kullanmışlardı
Ben evime asla jöle sokmadığım için cahidejibek in sos tarifini kullandım azıcık değiştirerek ;)
bu da benim cheesecake imin görüntüleri