Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2014, 07:27   Mesaj No:14

bilinmez

Meal Gurubu Üyesi
Medineweb Emekdarı
bilinmez - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:bilinmez isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 13966
Üyelik T.: 27Haziran 2011
Arkadaşları:0
Konular: 309
Beğenildi:180
Beğendi:15
Takdirleri:560
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Hud süresini sorularla tanıyalım....

soru 16. Bir peygamberde olsa Allah tan hakkında bilgisi olmadığı bir talebi olduğunda ,Allah tarafından uyarılınca hemen tevbe edmesini ve bu tevbede, kendini aklayarak,bazen kendini haklı gördğü sebebleride öne atmaması gerektiğini bize anlatan Nuh as tevbesini anlatan ayet hangisidir.

a]53. ayet

b]47. ayet

c] 17.ayet

d]99. ayet

Soru 17.Son Rasule,kendinden önceki Rasuller ve kavimleri hakkında verilen bilgiler nasıl bilgiler olduğunu söylüyor Allah ve hangi ayette geçer.

a] tarihi bilgiler

b] insanların kalbinden geçirdikleri bilgiler

c]değişken bilgiler

d]İşte bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir.

Soru 18 .Bütün peygamberlerin geldikleri toplumlara anlattıkları dinin karşılığında istemedikleri ve günümüzde insanlara dini anlatıpta karşılığında istenen[çoğunluğu tarafından]alınan nedir, ve Hud as da kavmine yaptığı bu çağrısını anlatan durum hangi ayette geçer.

a] bir ücret istemiyorum. Benim ücretim, beni yaratandan başkasına ait değildir

b]anlattıklarımı uygulamanızı

c].anlattıklarıma kulak vermenizi

d]
hiçbiri

Soru 19
.Hud as kavmine yaptığı çağrıda kavminin kendi inandıkları sahte tanrılarını bırakmamayı neye bağlıyorlar.[hangi ayette geçer]

a]Hud as mı güçsüz görmeye

b] Hud as dan açıkça bi mucizeyi görmemeye

c]sahte ilahlarını ne olursa olsun bırakmayacaklarına

d] hud as mın büyülendiğine

Soru20.Salih as mın yaptığı çağrıda,kavmin inanmayanları kendilerini atalarının iznde olanı bırakmayacaklarını ve salih as mında şahsında aslında kendisine ümit beslenen doğru biri olduğunu anlatan ayet hangisidir.

a] 85.ayet

b] 29.ayet

c]47.ayet

d]62. ayet