Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Mayıs 2014, 10:12   Mesaj No:15

FECR

Kur'ân Kürsüsü

Medineweb Emekdarı
FECR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:FECR isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 6340
Üyelik T.: 19 Ocak 2009
Arkadaşları:20
Memleket:ANKARA
Konular: 555
Beğenildi:1084
Beğendi:252
Takdirleri:10770
Takdir Et:
Standart Cevap: Hud süresini sorularla tanıyalım....

soru 16. Bir peygamberde olsa Allah tan hakkında bilgisi olmadığı bir talebi olduğunda ,Allah tarafından uyarılınca hemen tevbe edmesini ve bu tevbede, kendini aklayarak,bazen kendini haklı gördğü sebebleride öne atmaması gerektiğini bize anlatan Nuh as tevbesini anlatan ayet hangisidir.

a]53. ayet

b]47. ayet

c] 17.ayet

d]99. ayet

«Rabbim! Bilmediğim şeyi Senden istemekten Sana sığınırım. Beni bağışlamaz ve bana merhamet etmezsen kaybedenlerden olurum» dedi.(47.ayet)

Soru 17.Son Rasule,kendinden önceki Rasuller ve kavimleri hakkında verilen bilgiler nasıl bilgiler olduğunu söylüyor Allah ve hangi ayette geçer.

a] tarihi bilgiler

b] insanların kalbinden geçirdikleri bilgiler

c]değişken bilgiler

d]İşte bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir.
(Resûlüm!) İşte bunlar sana vahyettiğimiz gayb haberlerindendir. Bundan önce onları ne sen biliyordun ne de kavmin. O halde sabret. Çünkü iyi sonuç (sabredip) sakınanlarındır.(49.ayet)

Soru 18 .Bütün peygamberlerin geldikleri toplumlara anlattıkları dinin karşılığında istemedikleri ve günümüzde insanlara dini anlatıpta karşılığında istenen[çoğunluğu tarafından]alınan nedir, ve Hud as da kavmine yaptığı bu çağrısını anlatan durum hangi ayette geçer.

a] bir ücret istemiyorum. Benim ücretim, beni yaratandan başkasına ait değildir

b]anlattıklarımı uygulamanızı

c].anlattıklarıma kulak vermenizi

d]hiçbiri

«Ey milletim! Buna karşılık sizden bir ücret istemiyorum. Benim ücretim ancak beni yaratana aittir. Akletmez misiniz?»(51.ayet)

[SIZE="3"]Soru 19 .Hud as kavmine yaptığı çağrıda kavminin kendi inandıkları sahte tanrılarını bırakmamayı neye bağlıyorlar.[hangi ayette geçer][/SIZE]

a]Hud as mı güçsüz görmeye

b] Hud as dan açıkça bi mucizeyi görmemeye

c]sahte ilahlarını ne olursa olsun bırakmayacaklarına

d] hud as mın büyülendiğine
Dediler ki: Ey Hûd! Sen bize açık bir mucize getirmedin, biz de senin sözünle tanrılarımızı bırakacak değiliz ve biz sana iman edecek de değiliz.(53.ayet)

Soru 20.Salih as mın yaptığı çağrıda,kavmin inanmayanları kendilerini atalarının iznde olanı bırakmayacaklarını ve salih as mında şahsında aslında kendisine ümit beslenen doğru biri olduğunu anlatan ayet hangisidir.

a] 85.ayet

b] 29.ayet

c]47.ayet

d]62. ayet

«Ey Salih! Sen bundan önce, aramızda kendisinden iyilik beklenir bir kimseydin; şimdi babalarımızın taptıklarına bizi tapmaktan men mi ediyorsun? Doğrusu bizi çağırdığın şeyden şüphe ve endişedeyiz» dediler.(62.ayet)