21-Kıyamet günü dağların durumu ne olacak?
A-Sarsılacak
B-Yerlerini düpedüz bomboş bırakacak
C-Sallanıp yürütülecek
D-Atılmış renkli yünler gibi olacak
106- Yerlerini dümdüz ve çırılçıplak bir alana dönüştürür. 22-Allah, Peygamberinden vahyi unutmaması için ne demesini istiyor?
A-“Gögüsüme genişlik ver”
B-“Kolaylaştır işim, zorlaştırma”
C-“Hafızamı zinde tut”
D-“İlmimi artır”
114- Gerçek egemen olan Allah yücedir. Ey Muhammed, Kur'anın sana vahyedilişi sona ermeden onu okumakta acele etme ve Rabb'im bilgimi artır' de. 23-Taha suresinde Allah lafzı kaç ayette geçiyor?
A-2
B-3
C-4
D-5
8- O kendisinden başka ilah olmayan Allah'dır. Ve en güzel isimler O'nun kilerdir 14- "Hiç kuşkusuz ben Allah'ım. Benden başka ilah yoktur. Öyleyse bana kulluk et. Beni anmak için namaz kıl." 61- Musa onlara dedi ki; "Vay gele başınıza! Allah adına yalan uydurmayınız. Yoksa sizi bir azaba çarptırarak kökünüzü kurutur. Allah'a iftira atan gerçekten aldanmıştır 73- "Biz Rabbimize inandık. O'ndan günahlarının affetmesini ve bize zorla yaptırdığın büyücülüğümüzün suçunu bağışlamasını diliyoruz. Allah'ın ödülü, herkesinkinden daha üstün ve daha kalıcıdır." 98- Aslında sizin ilahınız, kendisinden başka ilah olmayan Allah'dır. O'nun bilgisi her şeyi kapsamı içine almıştır. 114- Gerçek egemen olan Allah yücedir. Ey Muhammed, Kur'anın sana vahyedilişi sona ermeden onu okumakta acele etme ve Rabb'im bilgimi artır' de. 24-Allah’ın Rahman ismi Taha suresinde kaç ayette geçiyor?
A-3
B-4
C-5
D-6
5- O rahmeti bol olan Allah, Arş'a kurulmuştur.
90- Üstelik Harun daha önce onlara "Ey soydaşlarım, bu altın heykel aracılığı ile siz sınav geçiriyorsunuz. Aslında sizin Rabb'iniz rahmeti bol olan Allah'dır. Bana uyunuz ve dediğimi yapınız" demişti. 108- O gün insanlar, hiç sağa-sola sapmaksızın, kendilerini toplamaya çağıran görevlinin adımlarını izlerler. Rahmeti bol olan Allah'ın korkusu ile tüm sesler kısılmıştır. Bu yüzden fısıltıdan başka bir şey duyamazsın. 109- O gün rahmeti bol olan Allah'ın izin verdikleri ve sözünden hoşlandıkları dışında hiç kimsenin aracılığı, şefaati işe yaramaz.
25-Taha suresinde Allah’ın Rahim ismi kaç ayette geçer?
A-2
B-3
C-4
D-Geçmez hocam Allah lafzının geçtiği ayetleri altı tane buldum...açıklama getirirseniz sevinirim...kendinden önce gelen harfleride içine alınca 6 tane buldum...mesela V'allahü gibi...