23 Mayıs 2014, 11:51
|
Mesaj No:51 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: Taha Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: FECR Üyemizden Alıntı
56-Musa a.s’a Allah asasını bırakmasını emredince Musa asayı yere bıraktı. Asa ne oluverdi?
A-Yılan
B-Kuş
C-Kertenkele
D-Tırtıl A-Yılan
Ayet (69) '' Elindekini bırakıver o onların yaptıklarını yalar ve yutar. Çünkü onların yaptıkları sırf sihirbaz hilesidir. Sihirbaz ise nerede olursa olsun kurtuluşa eremez 57-Musa a.s Allah’a duayı ne için yapıyor?
A-Firavun iman etsin diye
B-İsrailoğulları iman etsin diye
C-Sözünü iyi anlasınlar diye
D-Kendisine mücize vermesi için C-Sözünü iyi dinlesinler diye
Ayet (28) '' Sözümü açık bir şekilde anlasınlar'' 58-Hz.Musa niçin kardeşi Harun’un kendisine vezir olmasının sebeplerden birisi değildir?
A-Arkasını güçlendirmek için
B-İşlerinde ortak etmeye Ayet (32) Onun işimde ortak yap
C-Kendisi konuşmada güçlük çektiği için Ayet (27) Dilimden düğümü çöz.
D-Allah’ı daha çok tesbih ve zikir etmek için Ayet (33) Ki seni çok tesbih edelim. A-Arkasını güçlendirmek için 59-Allah Musa a.s’a daha önce de lütufta bulunduğunu söylüyor. Bu lütuf neydi?
A-Annesine vahyedilerek Musa’yı doğduğunda sandık içine koyup denize bırakması
B-Firavunun zulmünden kurtarması
C-Şuayb a.s’ın kızlarıyla evlendirmesi
D-Firavun sarayında iken bir adamı öldürmenin cezasından kurtarması A-Annesine vahyedilerek Musa (as) doğduğunda sandık içine koyup denize bırakması
Ayet (37) ''Şanıma yemin olsun ki sana bir kere daha lutufta bulunmuştuk''
Ayet (39) '' Onu bir sandığın içine koyup suya bırak. su da onu sahile bıraksın. Böylelikle onu hem bana hem düşman biri alsın. Senin gözetimin altında yetiştirilesin diye benim katımdan bir sevgi koydum'' 60-Musa a.s senelerce hangi kavimde kalmıştı?
A-Ad kavmi
B-Semud
C-Medyen
D-Kıbtilerde | C-Medyen
Ayet (40) '' O vakit kız kardeşin gidip diyordu ki Size ona iyi bakacak birini bulayım mı? Böylelikle seni annene iade ettik ki gözü aydın olsun , üzülmesin. Ayrıca bir adam öldürmüştün de seni üzüntüden kurtarmıştık ve çeşitli sıkıntılarla seni imtihan etmiştik. Bu sebeple senelerce Medyen halkının içinde kaldın. Sonra da bir kader üstüne geldin ey Musa!'' |
| |