Cevap: ENBİYA Suresini Sorularla Tanıyalım 36.Rabbinin azabından az bir şey inkar edenlere dokunsa,ne derler..ayeti yazınız a.Vallahi ne büyük bir güneh işlemişiz b."Eyvahlar olsun! Biz gerçekten kendimize zulmetmişiz c.Hesap görücü olarak Allah yeter d.Yuh olsun bize.. 37.Lut peygamberle ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır.ayeti yazınız a.egemenlik ve bilgi verildi b. halkı iğrenç işler yapan o kentten kurtarıldı c.Allah'ın rahmetinin kapsamına alındı d.cennetle müjdelendi 38. *gerçekten onlar kötü bir topluluktu *onu ve ailesini büyük bir sıkıntıdan kurtarmıştık *bizde onların hepsini birden boğduk Yukarda verilen bilgier hangi peygambere aittir.ayet numarasını yazınız a.davut a.s b.süleyman a.s c.Nuh a.s d.Lut a.s 39.Kendisine hüküm ve ilim verilen peygamberler hangisinde doğru verilmiştir.ayetlerini yazınız a.zekeriyya-yahya-meryem b.Lut-Davud-Süleyman c.Yunus-yahya-Zekeriyya d.ismail-idris-zülkifl 40.Hangisi Eyyub peygamberin duasıdır.ayetleri yazınız a.Senden başka ilah yoktur, sen her türlü noksanlıktan münezzehsin, ben gerçekten bir zalim oldum ". b.Bir derde yakalandım, sen ise merhametlilerin en merhametlisisin c..Ya Rabb'i, benim ile müşrikler arasındaki davayı hak ilkesi uyarınca hükme bağla d.hepsi