30 Mayıs 2014, 17:39
|
Mesaj No:101 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: ENBİYA Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: mihrinaz Üyemizden Alıntı
71.Hz. Muhammed bütün insanlığa gönderilmiş bir peygamber, dolayısıy*la âlemlere rahmettir.ilgili ayet hangisidir.yazınız a.107 b.106 c.110 d.10 a.107 '' Seni biz sadece alelere rahmet olarak göndermişizdir'' 72.haksız ve çirkin isnatlar karşısında Hz. Peygamber hâkimler hâkimi olan Allah'ın merhametine ve yardımına sığınarak kavmi ile kendisi arasında hak ile hükmetmesini istemiştir.ilgili ayet numarasını ve ayeti yazınız a.108 b.112 c.52 d.42 b. 112 '' Peygamber Ey Rabbim hak ile hükmet ve Rabbimiz isnatlarınıza karşı yardım isteyip sığınılacak bir Rahman'dır'' 73.Bir zamanlar öfkelenerek giden,Allah'ın kendisini asla sıkıştıramayacağını sanan peygamber hangisidir a.yunus a.s b.yusuf a.s c.ibrahim a.s d.eyyub a.s a.yunus a.s
Ayet 87 '' Zennun'u Yunus'u da hatırla. Hani öfkelenerek gitmişti de bizim kendisini asla sıkıştırmayacağımızı sanmıştı. Derken karanlıklar içinde Senden başka ilah yoktur , seni tenzih ederim, doğrusu ben zalimlerden oldum'' 74.Dağlar kuşlarla beraber kimin emrine verilmişti.ayeti yazınız a.Davud a.s b.süleyman a.s c.yunus a.s d.ibrahim a.s a.Davud a.s
Ayet (79) '' Derhal onu Süleyman'a anlattık. Bununla beraber her birine bir hüküm ve ilim verdik. Dağları da Davud'un hizmetine vermiştik de kuşlarla beraber tesbih ediyorlardı. Bunları yapan biz idik'' 75. derin sulara dalan ve başka işler yapan bazı şeytanları ve şiddetli rüzgarlar emrine verilen peygamber kimdir.ayetleri yazınız a.süleyman a.s b.davud a.s c.zülkifl d.idris a.s | a. süleyman a.s
Ayet (82) Şeytanlardan da onun için dalgıçlık yapanları ve daha başka işler için çalışanları hizmetine verdik. Onların hepsini zapeden bizdik''
Ayet (81) Süleyman'ını hizmetine de onun emriyle bereketli kıldığımız yeryüzünde esen şiddetli rüzgarları verdik'' |
| |