Alıntı:
mehmet akif2 Üyemizden Alıntı
emeğine sağlık fatma
evet çocuğa yapabileceği görevler vermeil
benim vereceğim örnek basit bir görevlendirme ama çocuğumun kendine güven kazanması için önemli bir katkı
ben kek yaparken oğlumun yapabileceği şeyleri yapmasına izin veriyorum şeker un süt ve yağ koyması gibi şeyler
kurabiye yaparken bizim yememiz şartıyla şekil vermesine üzerine damla çikolata gibi şeyleri koymasına izin veriyorum
normalde oğlum sana kek ya da kurabiye yaptım desem o kadar iştahla yemez ama kendisi yaptığı için daha fazla yiyor ve sevinçle babasına ben kek yaptım kurabiye yaptım diye ikram ediyor |
gerçekten de çok önemli söylediğin gibi çocukları da bir birey gibi karşımıza alıp sorumluluklar vermek .çocuklarımız hep etrafımızda ''beni de yaptığınız herşey de görün'' der gibi.oysa biz çocuk deyip geçiyoruz...
bi kaç kez paylaşmıştın oğlunla bu tür etkinlikler yaptığını.çok hoşuma gitmişti.ben de kek tarzı şeyler yaptığımda iki oğlumla giriyorum mutfağa.eğer iki bardak un koyacaksak kekimize,bir bardağını küçük oğlum diğer bardağını büyük oğlum döküyor karışıma.vanilyayı biri kabartma tozunu diğeri=))onların istediği kek değil ki birlikte zaman geçirmek=))
çoğu zaman mutfak batıyor kıyafetlerini çıkarıp banyoya götürüyorum sonrasında uyuyorlar ve ilginç olan kek yaptığımızı ben hatırlatmasam sormuyorlar=)))