13Haziran 2014, 21:38
|
Mesaj No:52 |
Durumu: Medine No : 38944 Üyelik T.:
09 Şubat 2014 Arkadaşları:60 Cinsiyet:Bayan | Cevap: Mu'minun Suresini Sorularla Tanıyalım Alıntı: Medineweb Üyemizden Alıntı
61.feryad edenlerin yardım görmeme nedenleri arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A)ayetler okunuca arkalarına dönüp gitmeleri
B)kafa tutmaları Ayet (83) Bize yapılan bu tehditler atalarımızada yapılmıştı. Bunlar eskilerin masallarından başka bir şey değildir''
C)geceleyin hezeyanlar savurmaları Ayet (67) '' Ona kafa tutarak geceleri konuşarak hezeyanlar ediyordunuz''
D)akıllarını kullanmamaları Ayet (80) '' öldüren ve dirilten O'dur. Gece ve gündüz yer değiştirmesi de hep O'nun emriyedir, hala akıllanmayacak sınız? A)ayetler okununca arkalarına dönüp gitmeleri
62.''mü'minler kurtuluşa ermişlerdir'' ayetinden ne anlaşılır?
A)Allah ın vaadi olduğu
B)mü'minlerin cennete gideceği
C)kurtuluşa erenlerin yalnızca mü'minlerin olacağı
D)hepsi
E)hiçbiri D)Allah'ın vaadi olduğu
Ayet (111) '' İşte ben onlara sabretmelerine karşılık bu gün bu mükafatı verdim. Onlar evet kurtuluşa erenler onlardır''
63.peygamberlerin vazifeleri aşağıdakilerden hangisidir ?
A)karşılıksız tebliğ
B)karşılıksız tebzir
C)karşılıksız tecrid
D)karşılıksız tebşir A)karşılıksız tebliğ
64.kendi aralarındaki işlerini bölen grupların sevindikleri şey nedir?
A)inanç sistemleri
B)ahlakları
C)önderleri
D)hiçbiri A)inanç sistemi
Ayet (53) '' Bu uyarılara rağmen onların ümmetleri dinlerinde ayrılıklara düştüler, bölük bölük oldular. Her bölük kendi din anlayışından memnun ve mutlu''
65.ebedi cehennemde olacak olanlar kimlerdir?
A)tartıları eşit gelenler
B)tartıları hafif gelenler
C)tartıları ağır gelenler
D)hiçbiri | B)tartıları hafif gelenler
Ayet (103) '' Her kiminde tartısı hafif gelirse , işte onlar da kendilerine yazık edenler, Cehennemde kalanlardır'' |
| |