Konu Başlıkları: Minibüste Cihad
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19Haziran 2014, 23:55   Mesaj No:4

nurşen35

Medineweb Emekdarı
nurşen35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Durumu:nurşen35 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 38944
Üyelik T.: 09 Şubat 2014
Arkadaşları:60
Konular: 1144
Beğenildi:4423
Beğendi:3685
Takdirleri:5119
Takdir Et:
Standart Cevap: Minibüste Cihad

Fatma'cığım seni çok iyi anlıyorum.
Fakat seninde bilmediğin ( çok genç oluşundan dolayı ) bir gerçek var ki , eğer o günleri yaşamış olsaydın. Allah'ım bu günümede şükürler olsun derdin. 15 , 20 sene öncesine kadar tam tesettürü bilen kimse yoktu ki ! bir eşarp örtelerdi , iran usulü boğazın altından bir tane düğüm aaa.. bir dakika saçımın ön tarafını biraz daha açayım, biraz daha kakül çıkartayım, aynaya bakayım oo güzel oldum. Dudaklarıma da kırmızı rujumu sürdüğüm zaman , bir de dizimin hemen altında olan uzunluktaki eteğimide giyip şu kollarımıda biraz daha sıvayım çünkü dışarısı çok sıcak. Bakın ne kadar mutaasıp bir bayan oldum, var mı benden daha kapalısı ve ahlaklısı, işte kısaca bayanların giyim tarzını anlatmaya çalıştım.
O yüzden ben diyorum ki Rabbim sana binlerce hamd olsun, bir çok müslüman varmış ama ben onları daha yeni yeni görüyorum.
Peçe meselesine gelince müslüman bir bayan tam tesettürünü yerine getirdikten sonra, haramlardan da uzak durduktan sonra illaki peçe takmak zorunluluğu yoktur. Bu sadece isteye bağlı bir karar olabilir.
Peygamber Efendimiz (sav) '' Bir gün hanımı Hz. Hafsa ile birlikte kayınatası olan Hz. Ömer'in evini ziyarete giderler. O anda odaya Hz. Hafsa'nın kızkardeşi içeriye girer, fakat Peygamber Efendimiz (sav) başını hemen başka yöne çevirince işaretlerle '' Ey Esma şu üzerindeki kıyafet bütün vücudunu göstermekte senin ancak gösterebileceğin yerler şunlardır diyerek başıyla Hz.. Hafsa'nın kızkardeşinin elleri ve yüzünü işaret ederek bunların dışında her şey haramdır'' buyurmuştur. Ellerimizi ve yüzümüzü gizlememiz emredilmedi. Allah yolunda cihad etmek elbette farzdır. Rabbim şimdiki gençlere ve bizlere daha çok hidayet versin.