Konu Başlıkları: Minibüste Cihad
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20Haziran 2014, 14:06   Mesaj No:6

Fatıma-i Zehra

Medineweb Sadık Üyesi
Durumu:Fatıma-i Zehra isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Medine No : 36712
Üyelik T.: 22 Aralık 2013
Arkadaşları:17
Konular: 67
Beğenildi:28
Beğendi:1
Takdirleri:60
Takdir Et:
Konu Bu  Üyemize Aittir!
Standart Cevap: Minibüste Cihad

ablamm haklısın yasım gereği o yılları görmedim,yasamadım ama dinledim,okudum... o yıllarda kadınların nasıl seytana ayak uydurduklarına sonradan da olsa sahit oldum..

bu devri elestirirken, sunu demeliyim ki o yıllarda basörtüsü serbest olsun diye eylem yapan hanım ablaları da hos görmüyorum elbette. bir kere o eylemin içinde bulunmak,sokağa dökülmek demek bir erkeğin sana dokunmasını kabüllenmek demektir. hem de yine karma ortamlarda bulunmak için yapmıslar bunu... bunun ismine de o yıllarda mücahidelik demisler maalesef... ama mücahidelik bu değil.. o yıllarda mücahide olmak isteyen hanım abla evinde oturan ve "ey dünya istemiyorum senin diplomanı,söhretini,ey dünya Rabbim razı olmayacaksa eğer otururum evimde!" diyen kadındı.. o yıllarda seytan, kadını basörtüyle kandırdı...

yine aynı yıllarda hizmet adı altında basını açıp okul okuyan, ben insanlara dinimi anlatacağım diyen bir nesil yetistirdiler... ama bilmiyorlar mıydı peygamberimizin (sallallahu aleyhi ve sellem) su özünü :"“Mü’min bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta belirir. Eğer o günahtan el çeker, Allah’tan günahının affını dilerse, kalbi o siyah noktadan temizlenir. Eğer günaha devam ederse, o siyahlık artar. İşte Kur’an'da geçen ‘günahın kalbi kaplaması’ bu manadadır.” (İbn-i Mace Zühd 29)

kararmıs bir kalbin kendisine hayrı yokken baskasına nasıl olacaktı ? olamadı elbet... ve bu günümüze de yansıdı... simdi bile o kadar çok insan var ki böyle düsünen...karma eğitimde okurum ama kendim için değil, insanlara dinimi anlatmak için (!) nefsini terbiye edememis biri baskasını nasıl terbiye edecek ki ?mantığım almıyor...

anlattığın kapalılık da iyiye değil kötüye gidiyor ablamm, sokaklar bunun kanıtı. uzgn

yani anlayacağın ablamm dün günden iyi değil,gün dünden....

bu konu uzar gider... ben en iyisi peçe konusuna geçeyim:

bu konuda mezheb imamları farklı kabüllerle karsımıza çıkıyor. hanefi ve malikilerde kadının yüzünü normal sartlarda örtmesi farz değildir, ama safii ve hanbeli mezhebinde kadın her daim yüzünü örtmelidir yani bu mezhepler yüzü avret saymıslardır ve onlara göre yüzü örtmek farzdır.

el ve yüz açık kalabilir hanefi ve malikinin görüsüne göre evet; ama onlar da bunu bir sarta bağlamıslar,o sart da fitne olmamasıdır. onlar,eğer fitne varsa kadının yüzü avret olur ve örtmesi farz duruma geçer demislerdir. fitne zamanının ne anlama geldiğini arastırdım tabi bunları öğrenince... denilene göre sehvetin ön plana çıktığı, kadına zarar verebilecek bir ortam fitne ortamıdır. günümüzün takdiri de sana kalmıs ablamm .

amacım sana karsı çıkmak değil ablamm, sadece bildiklerimi yazmak zorundayım. seni ne kadar çok sevdiğimi biliyorsun. hayırlı bir cuma geçirelim insaallah